HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2015.01.21 15:40 Frissítve: 2015.03.30 02:03

HSV: új poszt, új esély? Stieber kirobbanó formában

Stieber Zoltán kirobbanó formában készül a Bundesligában szereplő Hamburg labdarúgócsapatának dubai edzőtáborában.

HIRDETÉS
Stieber Zoltán: Egyelőre remekül sikerült a felkészülés (Fotó: hsv.de)

 

Feltöltődve, duzzadó önbizalommal és nagy játékkedvvel vágott neki Stieber Zoltán a dubai edzőtábornak. Nemcsak a tréningeken, hanem az Eintracht Frankfurt elleni edzőmeccsen is kiválóan teljesített a magyar válogatott játékos.

„Egyelőre remekül sikerült a felkészülés – mondta Stieber. – Remélem, a Manchester City elleni mérkőzésen folytatódhat a jó széria.”

A szezon első felében csak 10 meccsen léphetett pályára a Greuther Fürthtől érkezett futballista, mindössze négyszer kezdett és kétszer a keretből is kimaradt, azonban az idény második felében ez megváltozhat.

A Hamburg honlapjának adott interjúban Stieber azt nyilatkozta, hogy komolyabb szerepre törekszik tavasszal a Bundesliga-tabella 14. helyén álló együttesnél:„Az a célom, hogy minél többet játsszak.”

Stieber nem csupán fizikailag lendült kiváló formába a téli szünet alatt, de szellemileg is felfrissült.

„Nagyon jót tett a szabadidő az ünnepek alatt – mondta a 26 éves középpályás. – A barátnőmmel nyaralni mentünk. Élveztem a napsütést, a telefonomat pedig kikapcsoltam. Végre kipihenhettem magam és teljesen feltöltődhettem.” Mentálisan és fizikailag is kiváló állapotban van a magyar légiós.

Az Eintracht Frankfurt elleni felkészülési meccsen Stieber a Hamburg egyik legjobb embere volt, aminek egyik oka az új poszt: a 4–1–4–1-es felállásban Stieber a középpálya közepén kapott szerepet, ahol rengeteg labdát szerzett és pontos átadásaival sikeresen találta meg a szabad embereket. Kiváló teljesítményét a korábban a Zalaegerszeget is megjáró Artjoms Rudnevs passzából szerzett góllal koronázta meg.

„Az elmúlt években a szélen játszottam, ugyanakkor ebben a rendszerben középen is lehetőséget kaphatok... – mondta Stieber Zoltán, aki egyre jobban alkalmazkodik a Bundesliga tempójához. – Nagyon örülök, ha Zinnbauer edző itt akar kipróbálni, szívesen vállalom a feladatot.”

„Az élvonalban jóval kevesebb hibát követnek el a csapatok, mint a második ligában – mesélt az osztályok közti különbségről. – Emellett a játékosok egyéni képességei is jobbak. Sokat kellett tanulnom, és az első félévben nem akartam túl sok terhet venni a vállamra. A jövőben ugyanakkor mindenképpen érvényesülni akarok.”

Az első lépéseket már megtette.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.14 12:15:03

Légiósok nemzetisport.hu

Bogdán Ádám a Celtic ellen védhet • Windecker József a PAOK ellen mutatkozhat be.

2018.12.04 23:46:15

Légiósok BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Örülnék, ha Dzsudzsák Balázs egyszer, akár pályafutása végeztével őszintén beszélne döntéseinek miértjéről, az előtte kinyíló vagy éppen bezáruló kapukról, mert ha valamit hiányolok még pályafutásával kapcsolatban, az az, hogy sohasem derült ki, mit miért választott.

2018.11.27 14:40:45

Légiósok nemzetisport.hu

Gráczer Zoltán országszerte bemutató edzéseket tartott, közben ő is leckét kapott nyitottságból, tiszteletből.

2018.11.17 10:03:52

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

Mekkora előnyt és hátrányt jelent az ismert és szakmabeli édesapa?

2018.11.14 09:19:17

Légiósok TÓTH ÁDÁM

Azt üzeni válogatottbeli csapattársainak, hogy harcoljanak a hazáért és a címeres mezért.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS