Holman: Bárhová megyek, csupa kellemes élményben van részem

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.05. 10:31
null
Holman Dávid (27) gólpasszt adott a DAC elleni rangadón, pozsonyi csapata azonban pont nélkül maradt (Fotó: Török Attila)
Holman Dávidot, a Slovan Bratislava magyar középpályását is megérintette a remek hangulat, amely pénteken a DAC–Slovan rangadót övezte. Holman a mérkőzésről és a pozsonyi helyzetről is beszélt.

A Szlovák Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottságának döntése értelmében vendégszurkolók nélkül rendezték meg a DAC–Slovan Bratislava rangadót péntek este. A mérkőzésen a hazai együttes hátrányba került ugyan az első félidőben, Kalmár Zsolt góljának is köszönhetően 2–1-re diadalmaskodott.

A pozsonyi klub szurkolótáborát az idényben elkövetett, ismétlődő lelátói rendbontások miatt „száműzték” az összecsapásról, és az így felszabaduló tribünt is a hazai szimpatizánsok töltötték meg.

„Tisztában voltam vele, hogy kivételes összecsapás lesz, a meccs során igyekeztem nem foglalkozni a külső körülményekkel, de el kell ismernem, a szurkolók káprázatos atmoszférát teremtettek – mondta lapunknak a magyar középpályás, aki a mérkőzés 31. percében gólpasszt adott Filip Holoskónak. – Az első félidőben nekünk volt több helyzetünk, a második játékrészben a hazaiak átvették a kezdeményezést, jobban játszottak. Ettől függetlenül úgy érzem, a döntetlen igazságosabb lett volna. Nekünk hiányoztak a szurkolóink, ez sokat számított, hiszen ők jelentik csapatunk tizenkettedik tagját.”

Amíg a felvidéki magyarság nagy része úgy tartja, hogy főbenjáró bűn a Slovanban futballozni, a labdarúgó elárulta, semmit sem érez a magyar–szlovák ellentétből Pozsonyban.

„Amióta itt futballozom, egyáltalán nem tapasztaltam semmi ilyet. Kedvesek velem a klubomnál, sokat foglalkoznak velem, ahogyan az utcán is barátságosak az emberek: bárhová megyek, csupa kellemes élményben van részem. Számos barátra tettem szert, élvezem a pozsonyi életet.”

A Debreceni VSC-t a nyáron elhagyó játékos úgy véli, jó döntést hozott, amikor a váltás mellett döntött. Holman a Slovanban eddig 11 találkozón jutott szóhoz, két gólja mellett négy gólpasszával segítette együttesét.

„Pályafutásomat tekintve nagyon jó lépcsőfoknak gondolom a pozsonyi szerződést, minden mérkőzésen kezdőként szerepelhettem, és úgy érzem, a bizalmat sikerül jó játékkal meghálálnom. Amióta kint futballozom, erőnlétileg sokat fejlődtem, ennek köszönhetően jobban is bírom az összecsapásokat. A csapatunk most kisebb hullámvölgybe került, de remélem, hamarosan ismét formába lendülünk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik