„Hogy én lennék az új Cavani? Balogh Norbert vagyok!”

Vágólapra másolva!
2016.01.16. 10:04
null
A Palermo a hivatalos honlapján is bemutatta a csatárt, aki a 22-es mezben szerepel (Forrás: palermocalcio.it)
A Debrecenből 2.2 millió euró (693 millió forint) ellenében Palermóba szerződő Balogh Norbertet pénteken mutatták be új klubjánál. A csatár első nyilatkozatát már idéztük, de később hosszabb beszámolók is megjelentek a sajtótájékoztatóról. Baloghot többek között a Cavanihoz való hasonlításról is kérdezték.

„Szeretnék köszönetet mondani Zamparini elnök úrnak, hogy valóra váltotta az álmom, hogy egy ilyen csapatban szerepelhetek. Büszke vagyok arra, hogy a karrierem elért erre a pontra, és szeretnék ezért köszönetet mondani a családomnak. Büszke vagyok rá, hogy olyan klub futballistája lehetek, amelyben olyanok játszottak, mint Cavani, Pastore és még sokan. Fiatal vagyok, tanulni szeretnék, amikor a Palermo megkeresett, nem kellett gondolkodnom. Befogadott a csapat, és be kell valljam, már otthon érzem magam” – mondta Palermo-játékosként adott első nyilatkozatában Balogh Norbert a pénteki, hivatalos bemutatás alkalmával.

A mediagol.it főcímében azzal indítja a sajtótájékoztatóról szóló beszámolóját, amit Balogh az Edinson Cavanival való összehasonlításra reagált. Mint ismert, korábban a Palermo elnöke, Maurizio Zamparini fogalmazott úgy, hogy megvette az új Cavani.

Balogh Norbert edzésben (Fotó: palermo.it)
Balogh Norbert edzésben (Fotó: palermo.it)

„Én lennék az új Cavani? Nem szeretném magamat másokhoz hasonlítani – reagált nagyon udvariasan a felvetésre a DVSC-től érkezett csatár, aki szeretné önmagát adni, nem akar másokat utánozni. – Nagyon motivál, hogy ilyen klasszis játékoshoz hasonlított az elnök úr, de én szeretném önmagamat adni. Persze lehet akármilyen nevet említeni, Neymartól Gilardinóig, de én nem akarok senkihez hasonlítani, mert mindenkinek megvan a maga egyedi játékstílusa.”

Cavani a Palermo történetének egyik legismertebb játékosa, akinek a szicíliaiaknál indult az európai karrierje, 109 bajnokin 34 gólt szerzett, majd a Napolihoz igazolt, jelenleg a PSG-ben futballozik. Alberto Gilardino pedig ebben a szezonban 17 meccsen szerzett öt góljával vezeti a Palermo házi góllövőlistáját.

Balogh a sajtótájékoztatón elmondta, hogy egyedül költözik Olaszországba, mert van egy 11 éves húga, aki Magyarországon jár iskolába, így az édesanyjuk sem tarthatott a 19 éves csatárral Palermóba.

„Édesanyám azt mondta, hogy ezzel a pillanattal férfivé váltam, most már meg kell tanulnom egyedül, felnőttként élni. Édesanyám azt is mondta, hogy ha csak öt perc lehetőséget kapok egy meccsen, akkor abban az öt percben kell mindent beleadnom.”

Balogh Norbert a sajtótájékoztatón (Fotó: mediagol.it)
Balogh Norbert a sajtótájékoztatón (Fotó: mediagol.it)

Balogh kifejtette, amióta tudott a palermói lehetőségről, kiemelten követte a csapat mérkőzéseit, és nagyon boldog, hogy csatlakozhatott a klubhoz, a csapattársak nagyszerűen fogadták. Kérdésre válaszolva a nyári Európa-bajnokság kapcsán annyit mondott, jelenleg csak az foglalkoztatja, hogy a Palermóban minél jobb teljesítményt nyújtson, és ha megfelelően teljesít, akkor biztosan megkapja az esélyt arra, hogy az Eb-n is részt vehessen.

A Palermo jelenleg a 16. helyen áll a 20 csapatos olasz élvonalban, vasárnap a 17. Genoa otthonában lép pályára, és azon a mérkőzésen akár már Balogh is szerepet kaphat.

Balogh első sajtótájékoztatója

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik