Hoffenheim: Szalai nem kap büntetést, elég volt a ziccer és a piros

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.24. 08:33
null
Szalait az öltözőbe parancsolja Peter Gagelmann játékvezető (Fotó: Reuters)
Nem mondhatni, hogy jó hétvégét zárt Szalai Ádám, a Hoffenheim magyar válogatott centere: a csatár csereként állt be a Bayern München ellen, négy perccel később kihagyta a kihagyhatatlant, majd a végén odalépett úgy Danténak, hogy a játékvezető azonnal piros lapot adott neki. A Bild pedig a legalacsonyabb osztályzatot. A Hoffenheim nem bírságolja meg Szalait, a fegyelmi bizottságtól azonban legalább kétmérkőzéses eltiltást kap.

A Bild cikke szerint „az év ziccerét” elrontó, tiszta helyzetből Manuel Neuert telibe találó Szalai Ádám szótlanul üldögélt a Hoffenheim csapatbuszán a meccs után – nem is csoda, tekintve, hogy miként használta ki a rendelkezésére álló játékperceket.

„Szalainak az ilyeneket egyszerűen be kell lőnie. Nem be lehet lőnie, be kell lőnie! A 2–1 visszahozhatott volna a meccsbe bennünket, a hajrá izgalmas lehetett volna” – kommentált Alexander Rosen klubmenedzser. A német válogatott Kevin Volland a Morgenwebnek kiemelte Szalai ziccerét, mint lehetséges fordulópontot.

Markus Gisdol vezetőedző arról beszélt, hogy Szalai idegből lépett oda a hajrában Danténak, minden bizonnyal a frusztráció vezette. A Bild kérdésére a klub azt válaszolta, hogy nem bünteti meg a magyar játékost (elég neki bánkódni a kihagyott ziccer és a piros lap miatt), a fegyelmi bizottság viszont igen: Szalai legkevesebb kétmérkőzéses eltiltással számolhat. A magyar légiós a Hannover és Dortmund elleni meccsekről marad le ezek szerint.

Szalai teljesítményét a Kicker nem értékelte, mivel húsz percnél kevesebbet játszott, a Bildtől a legrosszabb – hatos – érdemjegyet kapta a csatár.

A Bayern végül 4–0-ra győzött:

Összefoglaló

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik