Hercegfalvi súlyos sérülést szenvedett

Vágólapra másolva!
2010.04.06. 23:18
null
Hercegfalvira hosszú kihagyás vár
Az amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Kansas City Wizards csatára, Hercegfalvi Zoltán súlyos sérülést szenvedett csapata A. C. St. Louis elleni hétvégi felkészülési mérkőzésén. Az amerikai klub hivatalos honlapjának beszámolója szerint Hercegfalvinak elszakadt a belső térdszalagja, és pénteken már meg is műtik. Az előzetes hírek alapján akár 5-8 hónapos kihagyásra számíthat, így a Budapest Honvéd kölcsönjátékosaként az MLS-ben szereplő támadó számára valószínűleg véget ért az idény.

Hercegfalvi Zoltán, az amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) egyetlen magyar játékosa néhány hete még bizakodóan nyilatkozott honlapunknak a 2010-es évvel kapcsolatban. A Kansas City Wizards csatára azonban azóta súlyosan megsérült, és akár fél évet is kihagyhat.

A magyar futballista nem bajnoki mérkőzésen, hanem a hétvégi felkészülési találkozón vált harcképtelenné.

– Miután mi szabadnaposok voltunk a hétvégén, St. Louisba utaztunk felkészülési mérkőzésre – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak Hercegfalvi. – Kezdőként kaptam lehetőséget, és a 60. perc körül egy kitámasztásnál reccsent a térdem.

Azonnal sejtette, hogy nagy a baj?
– Igen. A kispadnál ugyan még azt mondták, hogy talán csak húzódás, esetleg porcsérülés, de hétfőn voltam MRI-n, amely kimutatta, hogy elszakadt a térdszalagom. Pénteken meg is műtenek.

Ezen a mérkőzésen ráadásul gólt is lőtt.
– Esett az eső, és amikor az egyik védő hazafelé passzolt, a kapustól elpattant a labda. Én számítottam erre a lehetőségre, és lecsaptam rá.

Hogyan tovább? A rehabilitáció idejére kint marad vagy esetleg hazatér?
– A Wizards teljes mértékben rám bízta a döntést, én pedig – miután beszéltem a Honvéd vezetőivel – úgy határoztam, hogy az Egyesült Államokban maradok.

Az esetről nyilatkozott a Kansas City Wizards vezetőedzője, Vermes Péter is.

„Nagyon kár ezért, hiszen Zoli a kispadról beszállva is rendre segítségére volt a csapatnak. Ezen a meccsen is fantasztikusan játszott."

VERMES HERCEGFALVI SÉRÜLÉSÉRŐL
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik