Hannover: Huszti „szabadságra ment”, súlyosan megbüntetik

Vágólapra másolva!
2014.05.12. 20:20
null
Huszti Szabolcs konfliktusba került klubjával (Fotó: Action Images)
A Bundesligában szereplő Hannover súlyos büntetést helyezett kilátásba Huszti Szabolcs számára, miután a magyar játékos engedély nélkül megkezdte szabadságát és a bajnoki szezon végeztével edzést mulasztott.

 

A klub tájékoztatása szerint a szélső kihagyja a május 19-ig esedékes négy barátságos-hírverő mérkőzést, miután már nem edz a csapattal. A klubvezetők rendkívül szigorú hangnemben és elítélően nyilatkoztak Husztiról.

„Ez teljesen elfogadhatatlan, és szembemegy a klub érdekeivel, ezért súlyos büntetéssel kell szembenéznie” – idézi Martin Kind klubelnök dörgedelmes szavait több német honlap.

„Szabi ezzel az akciójával partvonalon kívül helyezte magát. Egy profinak jogai és kötelességei egyaránt vannak, amelyeknek meg kell felelni. A mérkőzéseken és az edzéseken való részvétel pedig hangsúlyosan ezek közé tartozik” – mondta Dirk Dufner sportigazgató.

Husztinak 2015-ig szóló szerződése van a Hannoverrel, és a most véget ért szezonban tíz góljával, valamint kilenc gólpasszával kulcsembere és legeredményesebb játékosa volt a Bundesliga-csapatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik