Halmosi Péter szerződést bontott a Hull Cityvel

KRASZ EMILKRASZ EMIL
Vágólapra másolva!
2011.01.04. 12:41
null
Az erős szombathelyi kötődéssel bíró középpályás 2010 tavaszán már a Haladást erősítette<br />(Fotó: Korponai Tamás – NS-archív)
Címkék
Imm&aacute;r hivataloss&aacute; v&aacute;lt: Halmosi P&eacute;ter szerződ&eacute;st bontott az angol m&aacute;sodoszt&aacute;ly&uacute; Hull Cityvel. A k&ouml;z&eacute;pp&aacute;ly&aacute;s v&aacute;rhat&oacute;an cs&uuml;t&ouml;rt&ouml;k&ouml;n vagy p&eacute;nteken &eacute;rkezik meg csal&aacute;dj&aacute;t k&ouml;vetve Szombathelyre. Halmosi szerződ&eacute;sbont&aacute;sa napirenden volt, a klubvezetőkkel t&ouml;rt&eacute;nt h&eacute;tfői megbesz&eacute;l&eacute;s&eacute;n v&eacute;g&uuml;l megsz&uuml;letett az egyezs&eacute;g, ami kedden, az ilyen esetben sz&uuml;ks&eacute;ges al&aacute;&iacute;r&aacute;sokat k&ouml;vetően kora d&eacute;lut&aacute;n v&aacute;lt publikuss&aacute; &eacute;s v&eacute;glegess&eacute;.

A középpályás 2007-ben még a debreceniektől szerződött Angliába, de a kezdeti sikereket csalódások követték: 2010 tavaszán már a Haladásban játszhatott kölcsönben. Az őszi, ismételt féléves mellőzés után reményei szerint a folytatást is Szombathelyen képzeli el, bár saját bevallása szerint az élet átírhatja a terveit.

Halmosi Péter ügyében hétfő estére vártuk a fejleményeket, de az érintett labdarúgó a Nemzeti Sport Online kedd délelőtti érdeklődésére válaszolva még nem tudta megerősíteni szerződésének felbontását. Ami késett, nem múlt: kora délután a felek aláírták a papírokat, Halmosi pedig megkezdhette a hazautazáshoz szükséges előkészületeket.

„Már több kört futottam a szombathelyi vezetőkkel, de ezeket még nem nevezhetem igazából tárgyalásoknak, hiszen amíg a Hull Citynél nem zárult be az utolsó kapu is, addig nem állt szándékomban és nem is tudtam megtenni a következő lépést – mondta Halmosi Péter. – Így a Haladással még anyagiakról sem egyeztettünk. Bár az eszem nem, a szívem nagyon hazahúz Szombathelyre, ahol nem rövid, hanem hosszabb távban gondolkodom. Akár fél plusz három, vagy akár fél plusz négyéves szerződést is szívesen kötök, ha meg tudunk egyezni. Ez esetemben nagy valószínűség szerint azt jelentené, hogy a Haladásban fejezem be profi pályafutásomat. Reálisan nézve a lehetőségeket, Szombathelyről még az ausztriai ajánlat sem túl valószínű, nem beszélve az angol másodosztályról, vagy éppen a holland élvonalról, ahová azért még a Hull Cityből el tudnék igazolni."

A középpályás immár sokadszor hangsúlyozta: menedzserénél is nyomatékot adott annak az óhajának, hogy a Haladásban szeretné folytatni, illetve be is fejezni pályafutását. Pedig élénk érdeklődés mutatkozik irányába: idehaza például a Győrnél is felvetődött a neve.

„Persze, azért feltételeim, vagyis inkább elképzeléseim vannak ezzel kapcsolatban. Mert ezt a szombathelyi folytatást nemcsak nekem kell akarnom. Mindenek előtt arra kérnék garanciákat, hogy a csapatot olyan szinten tudják üzemeltetni a tulajdonosok, ahogyan azt az elmúlt években tették, amikor harmadik és nyolcadik helyen végzett a Haladás. Utóbbinak ugye fél évig már én is aktív részese lehettem. A biztos első osztályú tagság tehát egy fontos szempont esetemben. A rendezett háttérbe ezen kívül még több dolog is hozzátartozik. Mert mit érek akkor, ha én a pénzemnél vagyok, de eközben a klub eladósodik a játékosok felé. Természetesen fontos rész az én fizetségem is, de nem ez a döntő. Mert akkor máshol folytatnám. Akár másik magyar klubnál. Két olyan egyesület is megkeresett mostanában otthonról, amely kifejezetten rendezett anyagi háttérrel működik. Nagyságrendileg tudom, milyen pénzeket lehet keresni Hollandiában, Ausztriában vagy éppen meghatározó magyar csapatoknál, és körülbelül engem milyen kondíciókkal tudnának ezek a klubok szerződtetni. Én erre azt mondtam a menedzseremnek: hogyha ez az összeg két és félszer nagyobb, mint amit esetleg a Haladás kínál, akkor gondolkodás nélkül a szombathelyiekhez írnék alá. Mondjuk négyszeres különbségnél már nem biztos. Tehát jelentősen engedek nemcsak az igényeimből, hanem a lehetőségeimből is, de mint már mondtam: egyelőre nem volt miből engednem, hiszen nem esett szó konkrétumokról."

A középpályás a folytatást illetően egy dolgot tud most biztosan: Angliát elhagyja.

„Már a nyáron mondták a Hull Citynél, amikor visszajöttem, hogy szívesen vinnének vagy éppen kölcsönvennének másodosztályú angol csapatok. Ez az érdeklődés azóta is folyamatos volt, hiszen a Plymouth-ban töltött időszakra a mai napig emlékeznek. Aztán végül egyik üzlet sem jött össze, a megkeresések rendre elhaltak, és talán a Hull Citynél is engedhettek volna kicsit az áramból. Most, hogy sikerült felbontanom a szerződésemet, hazamegyek. A családom már útnak is indult, a tervek szerint pár nap múlva követem őket. Reményeim szerint a hétvégén már a Haladással edzek. Én tehát abszolút nyitott vagyok, a fogadókészséggel sincs probléma, meglátjuk, mindez milyen szándékkal és konkrétumokkal párosul. Ausztriába, Hollandiába kevesebb, de a honi lehetőségek ismeretében még mindig nagy pénzért el tudnék szerződni, de engem most mindenek előtt Szombathely motivál. Méghozzá annyira, hogy amíg ott érdemben nem jutunk el a végkifejletig, addig máshol nem nézek szét. Tehát Szombathely, de azért fenntartom annak a lehetőségét, hogy az élet ezt átírja. Mert abba nem nagyon szeretnék belefutni, hogy hazamegyek, hosszú távra aláírok és fél év múlva azt kelljen mondanom magamnak: ezt bizony elcsesztem. Ha tényleg sikerül kikötnöm a Haladásnál, akkor onnantól kezdve már nincs mese: reálisan nézve nem lesz sanszom továbblépnem."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik