nemzetisport.hu 2019.05.01 23:36 Frissítve: 2019.05.02 00:22

Gulácsi nem vágyik máshová; Elintézték a BL-ben

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

 

Noha már biztos, hogy az RB Leipzig az ősszel indulhat a Bajnokok Ligájában, Gulácsi Péter lapunknak elmondta, nem állnak le a Bundesligában sem, a céljuk, hogy megdöntsék a jelenleg 67 pontos klubrekordot. A lipcseiekre a Német Kupában is fontos feladat vár, hiszen döntőt vívhatnak a Bayern München ellen. Hogy mi a 2009-ben alapított klub gyors felfutásának titka, és mennyiben változik majd meg a Gulácsi család élete azzal, hogy a válogatott játékos az ősz elején már apukaként állhat a kapuban, az is kiderül interjúnkból.

Másfél évtizeddel ezelőtt még a megszűnés fenyegette a délvidéki Topolya futballcsapatát. Ám akkor Zsemberi János átvette a klub működtetését, és ezzel új fejezet kezdődött a TSC életében. A mostani bajnokságban nagyszerűen szerepelt a gárda a szerb másodosztályban, a Prva Ligában, s noha a 2018–2019-es sorozatnak majd csak vasárnap lesz vége, az már eldőlt, hogy a topolyaiak feljutottak az élvonalba. Hogy milyen út vezetett a legjobbak közé, arról is mesélt Szabó Zoltán, aki egy személyben sportigazgató és vezetőedző is.

Hátsó füves című sorozatunkban ez alkalommal Máriahalmon járt munkatársunk, aki kipróbálta, milyen úgy futballozni, hogy a játékos nem lát semmit. Neki csak bekötötték a szemét, játszótársai azonban nem önként vállalták a vakságot, hanem látássérültek. Ám ez sem akadályozza meg őket abban, hogy bámulatos ügyességgel passzoljanak, lőjenek, s tájékozódjanak a pályán. Házigazdánk, Orbán Szabolcs elárulta, miként lehet látássérültként is élvezni a labdarúgást, s az is kiderült, mennyi nehézséget kellett leküzdenie a civil életben, míg felelős minisztériumi vezető lehetett.

Hetedszer rendezték meg Budapesten a technikai sportok bemutatóját, a Nagy Futamot. A díszvendég ez alkalommal Max Verstappen, a Red Bull pilótája volt. A holland Formula–1-es versenyző a Nemzeti Sportnak adott exkluzív interjút, amelyben többek között arról is beszélt, miért nem az édesapja a szakmai példaképe, miként az is kiderül, vajon a rengeteg elfoglaltsága mellett belefér-e az életébe, hogy időnként kiengedje a gőzt és bulizzon a barátaival.

2020.05.21 10:13:55

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

A visszavonuló védő részletesen mesélt a Nemzeti Sportnak mindennapos küzdelmeiről, döntéséről.

2020.05.20 10:19:44

Légiósok BABJÁK BENCE

A Le Havre vezetőedzője marasztalja a magyar válogatott védőt, aki még nem tudja, hol folytatja.

2020.05.19 21:35:13

Légiósok S. T. J.

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

2020.05.19 08:33:23

Légiósok BABJÁK BENCE

„Nyilván szokni kell, hogy az első félidő lefújása után nem mehetünk egyszerre az öltözőbe, hogy nem ölelhetjük meg a gólszerzőt.”