Gera Zoltán nyárig a Fulhamben marad - hivatalos

Vágólapra másolva!
2011.01.31. 14:49
null
Gera Zoltán nyárig marad a Fulhamnél (Fotó: Action Images)
A Fulham vezetői jelezték Gera Zoltánnak, hogy szeretnék, ha életbe lépne a támadó nyáron lejáró szerződésében szereplő plusz egyéves opció, de a játékos menedzsere, Filipovics Vladan a Nemzeti Sport Online kérdésére elmondta, egyelőre nem tárgyalnak erről az angol klub elöljáróival. Az azonban este eldőlt, hogy a játékos nyárig biztosan a londoni klub játékosa marad.

Mint ismeretes, Gera Zoltánnak nyáron lejár a szerződése az angol élvonalbeli Fulhamnél, de a szerződésében szerepel egy bizonyos kitétel, mely szerint meghatározott számú pályára lépés esetén egy évvel automatikusan meghosszabbodik a megállapodás. Mivel azonban Gera nem számít alapembernek Mark Hughes menedzsernél, a szerződésben szereplő kitétel már aligha lép életbe.

A Fulham vezetői azonban mindenképp szeretnék 2012 nyaráig megtartani a magyar játékost, ezért kezdeményezték, hogy úgy módosítsák az egyéves opcióra vonatkozó kitételt, hogy az mindenképpen életbe léphessen még idén.

„Valóban szeretnék a Fulhamnél, ha meghosszabbodna Gera szerződése, de mi ezzel egyelőre nem foglalkozunk. A klub vezetői korábban többször is jelezték, hogy nem engedik el Zolit, ezért az tűnik a realitásnak, hogy most nem vált, de én még nem mondtam le erről a lehetőségről" – nyilatkozta délelőtt a Nemzeti Sport Online kérdésére a játékos ügyeit intéző Filipovics Vladan.

„A nap folyamán még mennek járatok Londonba, már tanulmányoztam a menetrendet. Szóval éjfélig még bármi megtörténhet, de most már arra van nagyobb esély – már ha a Fulham meggondolja magát, és mégis elengedi Gerát – hogy Angliában marad, hiszen országon belül gyorsabban kivitelezhető a klubcsere” – tette hozzá a játékosügynök, aki este már arról számolt be érdeklődésünkre, hogy a váltás jelenleg nem aktuális.

„Ma este tájékoztatást kértem a Fulham vezetőitől Gerával kapcsolatban. Elmondták, hogy több klub is bejelentkezett Zoliért, de nem engedik őt el, és szeretnének mielőbb tárgyalni a szerződése meghosszabbításáról. Ezzel eldőlt, hogy Zoli nyárig biztosan a londoniaknál marad, azonban a hosszabbításról egyelőre nem szeretnénk tárgyalni, a tavasz folyamán eldöntjük, hogyan tovább."

A menedzser hozzátette: nagyon csalódott, hiszen Gera a Fulhamnél nem kezdő; voltak kérői, azaz elvben javíthattak volna a helyzetén, de ez most nem sikerült.

„Azonban nincs mit tenni, el kell fogadni a döntést, reméljük, Zoli tavasszal többet játszik majd, mint a bajnokság eddigi szakaszában" – folytatta a menedzser.

Angliából korábban többek között a West Ham, a Stoke City, a Blackppol, a West Brom és a Birmingham City érdeklődött Gera iránt, míg a Daily Mail mai híre szerint a Newcastle is ajánlatot tett érte – most már tudjuk, a Fulham mindegyiket elutasította.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik