Gera Zoltán: Ma lezárul a West Brom-ügy

Vágólapra másolva!
2011.07.01. 10:11
null
Gera Zoltánt többet aligha látjuk a Fulham mezében (Fotó: Action Images, archív)
Címkék
Ahogy azt a Nemzeti Sport Online már május 26-án megírta: Gera Zoltán a West Bromwich játékosa lesz. A hivatalos bejelentésre ugyan még várni kell, de a labdarúgóhoz közel álló források és angol internetes oldalak is arról számolnak be, hogy a megállapodás tulajdonképpen megszületett, és már csak formaságok vannak hátra, amíg ezt nyilvánosságra is hozzák.

„A Nemzeti Sport információi szerint Gera Zoltán valószínűleg visszatér korábbi csapatához, a birminghami West Bromwich Albionhoz" – írtuk május 26-án.

Úgy tudjuk, az elvi megállapodás már akkor megszületett a felek között, de a támadót még élő szerződés kötötte a Fulhamhez, ráadásul az sem kedvezett az új kontraktus megkötésének, hogy Gera az utolsó fordulóban megsérült. Ám mivel ez nem jár hosszú kihagyással, nincs akadálya a WBA-val szignálandó egyezségnek – igaz, a mai orvosi vizsgálatot azért még sikerrel kell vennie a támadónak.

Tegnap angol sajtóhírek alapján már beszámoltunk róla, hogy Gera Zoltán 24 órán belül a West Bromhoz igazolhat, és a Fulham menedzsere, Martin Jol is úgy nyilatkozott, a magyar játékos biztosan távozik a csapatától.

Az Angliából származó híreketaz atv.hu is megerősítette (az ATV televízió a Hit Gyülekezetéhez közeli cégek többségi tulajdonában van, Gera Zoltánról pedig köztudomású, hogy a gyülekezet tagja) – a 32 éves támadó csütörtökön este utazott Birminghambe, ahol pénteken átesik az utolsó orvosi vizsgálatokon, s ezt követően alá is írja a kettő plusz egy évre szóló megállapodást.

Gera 2004-tól 2008-ig szerepelt a West Bromvichban, s onnan szerződött a Fulhamhez.

Gera Zoltán nem csupán korábbi csapatához, de korábbi tréneréhez, Roy Hodgsonhoz is visszatér, mivel a szakember szezon közben vette át a birminghami gárda irányítását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik