Gera bő tíz perc alatt elintézte a Werdert

Vágólapra másolva!
2010.08.07. 18:17
null
Gera háromszor fogadhatta a társak gratulációját (Fotó: Action Images)
Szombat délután több magyar légiós is pályára lépett felkészülési mérkőzést játszó csapatában. Közülük egyértelműen a Fulhamet erősítő Gera Zoltánnak ment a legjobban a játék, fél óra alatt ugyanis három gólt és egy gólpasszt jegyzett a Werder Bremen ellen. Hajnal Tamás egy félidőt kapott a Dortmundban, amely 2–0-ra nyert Bielefeldben, Koman Vladimir pedig Antonio Cassanót váltotta a 78. percben, de ő sem tudott segíteni a Sampdorián, amely 2–0-ra kikapott Kölnben.

Claudio Pizarro korai góljával a Werder egészen az 56. percig vezetett a Fulham otthonában, ekkor Bobby Zamora egalizált. A 61. percben Mark Hughes, a londoniak nyáron kinevezett menedzsere végrehajtotta első cseréjét: Clint Dempsey helyére Gera Zoltánt küldte be.

A magyar játékos nem sokat tétlenkedett, a 67. és a 79. perc között klasszikus mesterhármast ért el. Előbb ballal tüzelt Tim Wiese kapujába, majd Zamora beadása után fejjel volt eredményes, végül a német kapus sikertelen tisztázási kísérlete után talált az üresen maradt kapuba.

Gera a teljesítményére egy Eddie Johnsonnak adott gólpasszal tette fel a koronát, a Fulham 5–1-re győzött, ráadásul a Werder egyáltalán nem tartalékos összeállításban futott ki a Craven Cottage gyepére.

A Borussia Dortmund Sebastian Kehl és Sindzsi Kagava góljával 2–0-ra nyert a másodosztályú Bielefeld otthonában. A találkozón Hajnal Tamás a szünetben állt be az akkor 1–0-ra vezető Dortmundba, és az utolsó percekben közel állt a gólhoz, ám az ellenfél kapusa hárította lövését.

A Newcastle United a sérült Kádár Tamás nélkül 2–1-es vereséget szenvedett a skót Rangers otthonában.

A Sampdoria 2–0-s vereséget szenvedett a Köln otthonában felkészülési mérkőzésen. Az olasz csapatba Koman Vladimir a 78. percben állt be, Antonio Cassanót váltotta.

A West Ham United Kurucz Péter nélkül játszott gól nélküli döntetlent a Deportivo La Corunával, míg Balogh János az első félidőben kapott lehetőséget a Blackburn ellen 1–1-et elérő Heartsban. Az angol csapat gólját a Manchester Unitedtől kölcsönbe kapott Mame Diouf szerezte a második játékrészben.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

FULHAM–WERDER BREMEN 5–1 (0–1)

Fulham: Schwarzer – Konchesky (Stoor, 65.), Pantsil (Kelly, 65.), Hangeland, Hughes – Murphy (Greening, 69.), Duff (Elm, 76.), Etuhu (Greening, 69.), Dempsey (Gera, 61.) – Davies (B. H. Riise, 69.), Zamora (E. Johnson, 76.)

Werder Bremen: Wiese – Pasanen, Prödl, Mertesacker (Boenisch, 56.), Fritz – Hunt (Marin, a szünetben), Borowski (Özil, 38.), Frings (Jensen, a szünetben), Bargfrede (Kroos, 68.) – Almeida (Arnautovic, a szünetben), C. Pizarro (Wagner, 75.)

G: Zamora (56.), Gera (67., 72. és 79.), E. Johnson (85.), ill. Pizarro (14.)

 

Rangers–Newcastle 2–1
Arminia Bielefeld–Borussia Dortmund 0–2
Arminia Hannover–St. Pauli 0–6
Union Berlin–Mönchengladbach 1–4
1. FC Köln–Sampdoria 2–0
Barrow–Bolton 2–1
Birmingham C.–Mallorca 0–1
Hearts–Blackburn 1–1
Tottenham–Fiorentina 3–2
West Ham–Deportivo La Coruna 0–0
Wolverhampton–Athletic Bilbao 2–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik