Genoa: „Az egymilliós vételára nem jelent garanciát a játékra” – Dárdai Schäferről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.01. 10:02
null
Dárdai Pál nyugalomra inti a magyar futballszurkolókat Schäfer András genovai szerződése kapcsán (Fotó: AFP)
Dárdai Pál, a Hertha BSC labdarúgócsapatának vezetőedzője úgy véli, semmire sem jelent garanciát, hogy Schäfer Andrásért egymillió eurót fizetett a téli átigazolási időszakban a Genoa. A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya az M4 Sportnak elmondta, jobban örült volna, ha a Serie A-ban szereplő klub tízmilliót fizet az MTK-nak a tehetséges középpályásért.

 

„Ezeknél a csapatoknál már nagyon nagy szervezettség van, a védekezést nagyon precízen meg tudják szervezni. Alaposan ki vannak képezve a játékosok, remélem, hogy magyarként meg tudja majd állni a helyét” – mondta Schäfer András szerződtetésével kapcsolatban Dárdai az M4 Sportnak.

A korábbi szövetségi kapitány szerint jobb lett volna, ha a Genoa tízmillió euróért vásárolja meg a 19 éves futballistát, mert akkor biztos, hogy rendszeres játéklehetőséget biztosítana neki.

„Az egymilliós vételárra csúnyán hangzik, hogy aprópénz, de ez még nem garancia arra, hogy te most biztos kezdőjátékos leszel vagy egyből bizalmat kapsz. Ezért meg kell dolgozni – vélekedett Dárdai. – De jó lenne, ha egyre többen, ha csak egymillió euróért is, de kikerülnének külföldre. A napi harc, az edzések gyorsasága, a szűk területek miatti gyors döntések, az agresszivitás jót tenne a játékosoknak, jót tenne a magyar labdarúgásnak. A legjobb az lenne, ha minél fiatalabban, minél többen kikerülnének.”

Dárdai emlékeztetett arra, hogy Lothar Matthäus kapitánykodása idején sok magyar fiatal szerződött külföldre, akik közül ugyan nem mindenki állta meg a helyét, de jelentős rutint szereztek.

„Ha most megnézzük, ki játszik az élbajnokságokban, Németországban, Spanyolországban vagy Olaszországban, egyre kevesebben. Ezért érdemes dolgozni az utánpótlásban, mert a magyar focinak ez az egyetlen útja van. A kis tehetségeket igazán jól kiképezni, hogy páran legalább ki tudjanak kerülni és ebben a környezetbe tudjanak belenőni, mert innen tudnak majd visszasegíteni” – összegzett a Hertha vezetőedzője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik