HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2019.02.01 10:02 Frissítve: 2019.02.01 10:53

Genoa: „Az egymilliós vételára nem jelent garanciát a játékra” – Dárdai Schäferről

Dárdai Pál, a Hertha BSC labdarúgócsapatának vezetőedzője úgy véli, semmire sem jelent garanciát, hogy Schäfer Andrásért egymillió eurót fizetett a téli átigazolási időszakban a Genoa. A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya az M4 Sportnak elmondta, jobban örült volna, ha a Serie A-ban szereplő klub tízmilliót fizet az MTK-nak a tehetséges középpályásért.

Dárdai Pál nyugalomra inti a magyar futballszurkolókat Schäfer András genovai szerződése kapcsán (Fotó: AFP)

 

„Ezeknél a csapatoknál már nagyon nagy szervezettség van, a védekezést nagyon precízen meg tudják szervezni. Alaposan ki vannak képezve a játékosok, remélem, hogy magyarként meg tudja majd állni a helyét” – mondta Schäfer András szerződtetésével kapcsolatban Dárdai az M4 Sportnak.

A korábbi szövetségi kapitány szerint jobb lett volna, ha a Genoa tízmillió euróért vásárolja meg a 19 éves futballistát, mert akkor biztos, hogy rendszeres játéklehetőséget biztosítana neki.

 
EGY GÓL, NÉGY GÓLPASSZ – SCHÄFER ANDRÁS BEMUTATKOZOTT A GENOÁBAN

„Az egymilliós vételárra csúnyán hangzik, hogy aprópénz, de ez még nem garancia arra, hogy te most biztos kezdőjátékos leszel vagy egyből bizalmat kapsz. Ezért meg kell dolgozni – vélekedett Dárdai. – De jó lenne, ha egyre többen, ha csak egymillió euróért is, de kikerülnének külföldre. A napi harc, az edzések gyorsasága, a szűk területek miatti gyors döntések, az agresszivitás jót tenne a játékosoknak, jót tenne a magyar labdarúgásnak. A legjobb az lenne, ha minél fiatalabban, minél többen kikerülnének.”

Dárdai emlékeztetett arra, hogy Lothar Matthäus kapitánykodása idején sok magyar fiatal szerződött külföldre, akik közül ugyan nem mindenki állta meg a helyét, de jelentős rutint szereztek.

„Ha most megnézzük, ki játszik az élbajnokságokban, Németországban, Spanyolországban vagy Olaszországban, egyre kevesebben. Ezért érdemes dolgozni az utánpótlásban, mert a magyar focinak ez az egyetlen útja van. A kis tehetségeket igazán jól kiképezni, hogy páran legalább ki tudjanak kerülni és ebben a környezetbe tudjanak belenőni, mert innen tudnak majd visszasegíteni” – összegzett a Hertha vezetőedzője.

2019.02.11 22:00:17

Légiósok SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Tizennyolc évesen nagyon jó helyen van.

2019.01.31 09:34:27

Légiósok BABJÁK BENCE

Megyeri Balázs csendes, karizmatikus és játékospárti szakembernek ismerte meg Ernesto Valverdét.

2019.01.28 17:56:34

Légiósok P. K.

„Régóta tudatosan építjük a pályafutását, nincs itt az ideje, hogy klubváltásról beszéljünk.”

2019.01.27 23:35:17

Légiósok MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. De nem véletlenül kell hallgatni Dárdaira, mi több, meghallani, amit mond, például igazán reménykeltő axiómáját: „A labda az egyedüli, ami konkurálhat a kütyükkel.”

2019.01.22 09:56:14

Légiósok BABJÁK BENCE

A magyar válogatott játékos megnyugtatta az eszéki szurkolókat: ő is sokat vár magától.