Genk: Köteles könnyekig hatotta a győzelmet ünneplő stadiont

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.18. 14:26
null
Köteles és a kis Lins (Fotó: voetbalkrant.com)
Varázslatos és megható pillanatok okozója volt a hétvégén Köteles László, a belga bajnokságban szereplő Genk magyar kapusa.

Köteles csapata szombaton 2–1-re legyőzte a Westerlót. A lefújás után a magyar kapus a karjaiba vette Linst, a leukémiával küzdő négyéves kislányt, és ment vele egy tiszteletkört a Cristal Arenában.

A lány édesapja Genk-szurkoló, a mérkőzés előtt Lins gyógyulásáért és a kislány családjának megsegítéséért gyűjtöttek pénzt a bajnoki mérkőzésre kilátogatók.

A lefújás után Köteles felkapta a kislányt, ketten csatlakoztak a játékosok és szurkolók közös ünnepléséhez. A kislány kezdetben félénk volt a magyar légiós karjaiban, később már mosolygósan integetett ki a szurkolóknak.

„Lins négyéves kislány, aki leukémiás. Egy Genk-drukker gyermeke és az én nagy rajongóm” – nyilatkozta a mérkőzés után Köteles, aki korábban már a kórházban és otthonában is meglátogatta Linst.

„Még nagyon fiatal, de hatalmas akaraterő van benne. Sugárzik belőle a pozitív energia, ami minden egyes alkalommal megragad.”

Előbújt az a varázslatos mosoly (Fotó: nieuws.vtm.be)
Előbújt az a varázslatos mosoly (Fotó: nieuws.vtm.be)

A szülők elmondása szerint még sohasem látták olyan boldognak kislányukat, mint azon az estén. A magyar kapus a mérkőzés óta rengeteg elismerő gratulációt kapott, akárcsak az este hőse, Lins.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik