Gattusótól csak tanulni lehet, főleg hozzáállásban - Vanczák

Vágólapra másolva!
2013.02.27. 10:35
null
Mindig mondja a magáét: Gattuso valódi vezér (Fotó: Reuters)
Mint arról beszámoltunk, a svájci élvonalban szereplő FC Sionnál újabb edzőcserére került sor: a Thun elleni súlyos vereség után Víctor Munoz megfigyelői szerepbe kényszerült, utódja játékos-edzőként az olasz világbajnok Gennaro Gattuso. A Sion magyar válogatott védője, Vanczák Vilmos nem boldogtalan emiatt, hisz Munoznál kiszorult a kezdőből.

„Annak örülök, hogy a legutóbbi mérkőzésen nem játszottam, mert katasztrofálisan alakult a mi szempontunkból – mondta Vanczák Vilmos a Nemzeti Sportnak. – Furcsa helyzetben vagyok, mert korábban stabil kezdőjátékosnak számítottam, most pedig egyik pillanatról a másikra kikerültem a csapatból. Nehezen viseltem, de keményen edzettem, mert tudtam, nem eshetek letargiába. Mentálisan egyébként az egész társaság padlóra került. Víctor Munoznak mindennap más problémája akadt, minden edzésen más taktikát gyakoroltatott velünk. Bevallom, titkon reménykedtem benne, hogy az edző személyét illetően lesz változás.”

A spanyol szakembert a világbajnok és Bajnokok Ligája-győztes Gennaro Gattuso váltotta, aki eddig játékosként szolgálta a Siont, ám a továbbiakban játékos-edzőként tesz meg mindent a siker érdekében.

„Víctor Munoz a klubnál maradt, de csak formálisan, mert Gennaro Gattusónak egyelőre nincsenek meg az edzősködéshez szükséges papírjai. Viszont mindenki rögtön mögé állt. A vezetők már korábban is mindenben kikérték a véleményét, hiszen rendkívüli tapasztalatai vannak. Hétfőn nevezték ki, s kedden tartotta az első edzését, amelyet azzal kezdett, hogy bár ő lett az edző, ugyanúgy partner mindenben, és bátran forduljunk hozzá. Egyébként igazi vezéralkat, s hiába nyert meg mindent, semmiféle sztárallűrje nincs. Csak tanulni lehet tőle, leginkább a hozzáállásából, mert megtehetne bármit, mégis ő az, aki minden gyakorlatban, minden futásban az élen jár, és sikeres csapatot akar faragni a Sionból. Mondta, hogy az edzés után ő lesz az első, aki poénkodik, viccelődik, viszont a tréningen megköveteli a kemény munkát. Szerdán a kupa negyeddöntőjében a Lausanne-hoz megyünk, s csak a továbbjutás jöhet szóba, így megmenthetjük a szezonunkat. Hiszem, hogy immár velem a kezdőben. Mert játszanom kell, ami a válogatott szempontjából is fontos lenne, hiszen nemsokára jön a románok elleni világbajnoki selejtező.”

A svájci Le Matin szerdai előzetese szerint „a Víctor Munoz által érthetetlenül mellőzött” Vanczák kezdő lesz a szerdai kupamérkőzésen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik