Fülöp Márton az Ipswich Townban folytatja

Vágólapra másolva!
2010.08.05. 13:29
null
Fülöp Márton két évre írt alá új csapatához (Fotó: itfc.co.uk)
A magyar válogatott kapusa, a Sunderlandtől távozó Fülöp Márton kétéves szerződést kötött az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Ipswich Townnal – ezt a klub hivatalos honlapja jelentette be.

 

Már hetek óta tudni lehetett, hogy Fülöp elhagyja a Sunderlandet, az utóbbi napokban pedig egyre biztosabbá vált, hogy a Championshipben szereplő Ipswich Town lehet az új állomáshelye.

A korábbi Manchester United-játékos, Roy Keane által irányított csapatnál Fülöp már a hét elején átesett az orvosi vizsgálatokon, csütörtök délben pedig aláírta szerződését, ami két évig köti őt a „traktorosoknak" becézett csapathoz.

Fülöp nem egyedüli magyar lesz a klubnál, hiszen Priskin Tamás szintén itt játszik.

Az átigazolási díjról nem adott tájékoztatást a klub, amelynek színeiben Fülöp már akár a hétvégén bemutatkozhat. Az Ipswich Town szombaton a Middlesbrough otthonában lép pályára a Championship 1. fordulójában, így elképzelhető, hogy a magyar válogatott kapusa a nyáron Győrből a Boróba szerződött Tarmo Kinkkel néz majd farkasszemet.

Fülöpnek az Ipswich a nyolcadik angol klubja: bár csak a Tottenhamnek és a Sunderlandnek volt a játékosa, de kölcsönadták a Chesterfieldnek, a Coventrynek, a Leicesternek, a Stoke-nak, illetve a Manchester Citynek is szigetországi légióskodása során.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik