Lehet, hogy Fülöp mégis a Sunderlandben marad

Vágólapra másolva!
2010.07.18. 15:00
null
Fülöp tavaszát Sunderlandban erősen beárnyékolta a Chelsea elleni kiadós vereség (Fotó: Action Images)
Nem tartja kizártnak az angol élvonalbeli Sunderland labdarúgócsapatának másodedzője, Eric Black, hogy az együttes távozni készülő magyar légiósa, Fülöp Márton – megváltoztatva korábbi elképzelését – mégis a klubnál folytatja pályafutását.

A Sunderland első számú kapusa, Craig Gordon a pénteki edzésen törte el a kezét, így a posztonkénti rangsorban értelemszerűen ilyenkor minden rivális előrébb léphet. Ez Fülöp malmára hajthatja a vizet, nem először pályafutása során…

SZAVAZÁS

Várjon jobb ajánlatra vagy maradjon a Sunderlandnél Fülöp Márton?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Black elárulta, hogy Steve Bruce menedzser még Gordon sérülése előtt beszélt Fülöppel a közös munkáról, de végül azzal váltak el, hogy a magyar kapus olyan csapatban szeretne játszani, amelyben egyértelműen megkapja a bizalmat, és első számú kapus lehet. Ezt a döntését Sunderlandnél abszolút mértékben megértik és elfogadják. A megváltozott helyzet azonban klubot és Fülöpöt is korábbi álláspontja megváltoztatására ösztönözheti.

„Szükségünk van most egy kis időre, miként neki is, hogy átgondoljuk a lehetőségeket. Az is egy lehetőség, hogy nálunk marad, amin el kell gondolkodnia. Nem égette fel maga mögött a hidakat, de ezt futballban egyébként sem tanácsos dolog megtenni. Ő játszani akar, mert már megfelelően érettnek tartja magát a feladatra. Remek ajánlólevelet kapott azzal, hogy a szezon végén a Manchester Cityben védhetett kölcsönben" – mondta a lehetőségekről a másodedző.

Fülöp neve a közelmúltban több helyen is felvetődött, például szerette volna őt megtartani Roberto Mancini is, de a Citynél második, harmadik számú hálóőr lehetett volna. Ez szintén nemigen nyerte el Fülöp tetszését, akinek a neve a nyári átigazolási időszakban felröppent a WBA-nál, a West Hamnél, az olasz Udinesénél, a belga Anderlechtnél, a görög Olympiakosznál, ám végleges megegyezés egyik esetben sem született.

A skót válogatott Gordon legutóbb 2009 novemberében törte el a karját, akkor három hónapot kellett kihagynia, és most is hasonló időtartamú kényszerpihenő vár rá. Fülöp akkor megkapta a bizalmat, amellyel élni is tudott, mígnem jött a Chelsea elleni kiadós, 7–2-es vereség január közepén, amely után ő lett a bűnbak.

A Sunderlandnek Gordonon kívül három szerződtetett kapusa van: a tapasztalatlan Trevor Carson és Simon Mignolet, illetve a magyar válogatott Fülöp Márton. Fülöp távozni szeretne a csapattól, és a klub elméletben nem gördít akadályt a távozása elé, viszont most új helyzet állhat elő…

A VASÁRNAPI NEMZETI SPORTBAN FÜLÖP MÁRTON NYILATKOZIK A VÁRATLANUL JÖTT LEHETŐSÉGRŐL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik