Frankfurt: Huszti háromszoros pénzt keres Kínában – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.03. 10:42
null
Huszti Szabolcs (jobbra) egyre közelebb a téli klubváltáshoz (Fotó: sge4ever.de)
Német sajtóhírek (fnp.de, wiesbadener-kurier.de) szerint Huszti Szabolcs frankfurti fizetésének a háromszorosát keresheti meg abban az esetben, ha visszatér volt klubjához, a Csangcsun Jatajhoz. Ráadásul a németországi bruttó pénzének a háromszorosát nettóban kaphatja meg Kínában.

 

A lehetőségről már korábban is beszámoltunk, és azt Huszti menedzsere, Filipovics Vladan is elismerte: a középpályáshoz, illetve a középpályásért már-már visszautasíthatatlan ajánlat érkezett.

A német sajtó szerint a frankfurtiak is jól járnak anyagilag, hiszen duplaannyi pénzt kaphatnak most Husztiért – közel félmillió eurót –, mint amennyiért egy éve megvásárolták (250 ezer euró). Fél évvel a magyar légiós frankfurti szerződésének lejárta előtt ez kimondottan jó üzletnek tűnik az Eintracht számára.

A Majna-parti klub hivatalosan egyelőre nem reagált az ügyben, Niko Kovac vezetőedző csak annyit nyilatkozott: a futballista távozásával kapcsolatos pletykákkal nem foglalkozik, amúgy meg Huszti egyelőre velük van.

A német lapok ezzel szemben arról számoltak be, hogy a labdarúgó már elhagyta az együttest. A Kicker értesüléseit pedig megerősítette Huszti menedzsere is.

„Egy-két napon belül utazik a Csangcsunhoz orvosi vizsgálatra, s ha minden jól alakul, a hét elején aláírhatja a szerződést” – mondta a Nemzeti Sportnak Filipovics.

A blikk.hu úgy tudja: Huszti korábban körülbelül 1.9 millió eurót keresett évente a kínaiaknál, új fizetése pedig 3.3 millió euró lehet.

Huszti számára nem lenne ismeretlen a távol-keleti bajnokság, de még a Csangcsun Jataj sem, hiszen 2014 nyarán Hannoverből éppen oda igazolt 1.5 millió euróért. A kínai együttesben alapembernek számított, a csapatot másfél év után, az előző téli átigazolási időszakban hagyta el a frankfurtiak kedvéért.

Az Eintracht 18 fordulót követően a tabella harmadik, vagyis Bajnokok Ligája-főtáblát érő helyén áll, a kapott gólok tekintetében (15) csak a címvédő és listavezető Bayern München (11) áll nála jobban. A Frankfurt vasárnap a sereghajtó Darmstadtot fogadja a Bundesligában.

A Jataj az előző kiírásban a 16 csapatos kínai bajnokságban a 12. helyen zárt. A szezon március elején kezdődik, az átigazolási időszak február végéig tart.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik