nemzetisport.hu 2018.11.03 19:01 Frissítve: 2018.11.03 19:59

Fortuna Liga: Vida Kristopher góljával győzött a DAC

A szlovák labdarúgó-élvonal 14. fordulójában a második helyen álló dunaszerdahelyi DAC a Nyitrát fogadta és Vida Kristopher 30. percben szerzett góljával 1–0-s győzelmet aratott, így őrzi második helyét a tabellán.

 

Vida Kristopher (jobbra) boldogan fogadhatta a gratulációkat a gólja után (Fotó: Tumbász Hédi)

A KÉPGALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE VAGY A KÉPRE!

Illusztris vendégsereget fogadott a Nyitra elleni mérkőzésen a Mol Arénában a DAC, hiszen a női kézilabda Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO csapata látogatott el a meccsre, amely előtt Görbiczéket a gyepen köszöntötte a közel 8500 néző.

A klub három magyar játékosa közül ezúttal csak kettőre számíthatott Peter Hyballa vezetőedző, miután Kalmár Zsolt az előző fordulóban megkapta az ötödik sárga lapját, így eltiltását töltötte.

Ott volt viszont a kezdőben mindkét Vida, Máté és Kristopher is, s ha már ott voltak, tevékenyen kivették a részüket az egyetlen gólból. A 30. percben előbbi, Máté indítását Herc adta középre, és a középen jó ütemben érkező Kristophernek nem okozott nehézséget a kapuba találni.

Vida Máté és Vida Kristopher is az összecsapás legjobbjai közé tartozott, előbbi több remek indítással vétette magát észre, utóbbi pedig – a gólja mellett – többször is zavart okozott az ellenfél kapuja előtt.

A névrokonok akciója eredményezte tehát a DAC találatát, amely végül a három bajnoki pontot is meghozta: a DAC öt év után győzte le ismét a Nyitrát bajnokin, és a sikerrel őrzi második helyét a táblázaton.

Melynek élén az a Slovan Bratislava áll, amely Holman Dáviddal a kezdőben 6–0-ra „lemészárolta” a  Michalovcét Pozsonyban – a magyar középpályást 5–0-nál, a 68. percben cserélte le Martin Sevela vezetőedző.

SZLOVÁKIA, FORTUNA LIGA
14. FORDULÓ

DAC–Nitra 1–0
Slovan Bratislava–Michalovce 6–0

 

 

2019.10.18 20:48:02

Légiósok PIETSCH TIBOR

„A három chicagói év alatt egyetlen edzést és meccset sem mulasztottam el.”

2019.10.04 22:50:25

Légiósok PIETSCH TIBOR

NS-VÉLEMÉNY. Nem tett mást, »csak« szívből futballozott.

2019.09.19 14:30:32

Légiósok BODNÁR ZALÁN

Röpködnek a nevek az Arisz Szalonikinél – a volt Vasas-tréner, Michael Oenning is szóba került.