DUDUCZ TIBOR (RÓZSAHEGY) 2019.05.18 19:03 Frissítve: 2019.05.18 19:18

Fortuna liga: magyar nemzeti színekbe öltöztek a DAC-szurkolók, csapatuk kikapott

A DAC 750. élvonalbeli meccsére nem fogunk sokáig emlékezni. Az ezüstérmes dunaszerdahelyiek a szlovák Fortuna liga utolsó előtti fordulójában egygólos vereséget szenvedtek Rózsahegyen.

A DAC-szurkolók koreográfiája

 

A DAC-szurkolók számára pikáns volt a rózsahegyi összecsapás, mert éppen a rózsahegyiek sportigazgatója Dusan Tittel, aki egyben a Szlovák Nemzeti Párt képviselője, nehezményezte, hogy a dunaszerdahelyi drukkerek a meccsek előtt eléneklik a magyar himnuszt.

Ezért a parlamentben olyan törvényjavaslatot terjesztett be, mely szerint csak abban az esetben csendülhetett volna fel például a magyar himnusz szlovákiai rendezvényen, ha hivatalos magyar küldöttség is részt vesz rajta. Ezen a héten törölték ezt a kitételt. Így a szokásos magyar himnuszt „büntetlenül” énekelhette el a DAC szurkolótábora. A vendégszektorban, melyben háromszáz felvidéki szurkolt, a legfelül helyet foglalók piros, az alattuk állók fehér, az alsó sorokban elhelyezkedők  zöld trikót húztak magukra.

A meccs elején bealudtak a vendégek, a rózsahegyiek már a 6. percben megszerezték a vezetést. A kapott gól sem ébresztette fel a DAC-ot, csak az első félidő második felében kezdett felpörögni a vendégcsapat, Ronan és Bilenkij lövését védte Macík. A meccs képe nem változott a fordulás után sem. Mezőnyfölényben játszott a sárga-kék együttes, de a csapatból hiányzott az átütőerő. A rózsahegyiek tíz emberrel védekeztek, a vendégek közül senki sem tudta áttörni ezt a falat. A múlt heti, Szered elleni vereség után a DAC ismét vereséget szenvedett.

FORTUNA LIGA
31. FORDULÓ

Ruzomberok (Rózsahegy)–DAC (Dunaszerdahely) 10
DAC: Csóka Dániel nem volt a keretben, Kalmár Zsolt, Vida Kristopher és Vida Máté kezdőként végigjátszották a találkozót.

 

2019.11.15 11:15:06

Légiósok H. Á.

Skót lapok szerint a 20-szoros válogatott kapus fél év kihagyás után talált magának csapatot – egyelőre januárig.

2019.10.29 19:12:00

Légiósok BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Nikolics sohasem menekült a kihívás elől, és képességeinek megfelelően tökéletesen építette fel a pályafutását.

2019.10.19 22:34:42

Légiósok THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Megpróbál egy negyedik bajnokságban is gólkirály lenni.