DAC: Kalmár lett a tavasz második legjobbja a klubnál

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2020.08.05. 21:54
null
Bemutatták a DAC új mezét is (Fotó: Duducz Tibor)
Ugyan a szlovák bajnokság új idénye csak hétvégén kezdődik, a dunaszerdahelyi Mol Aréna már szerda este benépesült.

Már a játékosok kivonulásakor meglepetésben volt része a drukkereknek, a súlyos sérülése után Vida Máté először lépett a Mol Aréna gyepére. A dunaszerdahelyi stadionban nem létezhet összejövetel, amelyen nem hangzik fel a Nélküled. A nézők és a játékosok együtt énekelték a DAC-himnuszt.

A játékosok és a szakmai stáb először átvette a 2019–2020-as idényben szerzett bronzérmet, majd Bernd Storck vezetőedző szólt az egybegyűltekhez. A német június 1-én vette át a csapat irányítását: „Hatalmas munkát végeztek a srácok. Úgy az edzésen, mint az újraindulás után a meccseken. Emelem a kalapomat előttük. Három bronzérmet kértem. Úgy egyeztem meg a stábommal, hogy az érem az őszi, Peter Hyballa edző által vezetett stábé. A második a klubmúzeumba kerül, így a DAC-ban dolgozó összes személyé. A harmadik pedig a szurkolóké. Dunaszerdahelyen tényleg ők a csapat tizenkettedik tagjai. Óriási érdemük van a bronzérem megszerzésében” – fogalmazott Bernd Storck.

Jan Van Daele sportigazgató magyarul szólt a drukkerekhez: „Óriási köszönettel tartozom hűséges szurkolóinknak, akik szerintem nemcsak a Kárpát-medencében, hanem azon túl is a legjobbak. A koronavírus-járvány ellenére a sárga-kék bérleteseink nyolcvan százaléka megvásárolta már a következő idényre is a szezonbelépőjét. Ígérjük, hogy az új idényben mindent megteszünk annak érdekében, hogy szurkolóink büszkék legyenek csapatukra.”

A 2020-as tavasz játékosa cím szavazásán a legjobb Martin Jedlicka lett, a második pedig Kalmár Zsolt.

Az új mez bemutatása után életre szóló élményben részesültek a jelenlévő szurkolók, az új csapatképen ugyanis ők is szerepelnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik