Finnország: több klub is vinné, a gólerős magyar még mérlegel

Vágólapra másolva!
2010.11.12. 13:44
Több finn klub is szerződést ajánlott Gruborovics Tamásnak, a finn élvonalban szereplő IFK Mariehamn magyar középpályásának, aki nem tett le arról sem, hogy más országban folytassa pályafutását.

„Ha csupán a futballról lenne szó, akkor legszívesebben maradnék az IFK-ban, de magánéleti szempontokat is figyelembe kell vennem" – mondta pénteken a magyar játékos a Nya Aland című svéd nyelvű finnországi lapnak, utalván arra, hogy miközben őt a kötelesség az utóbbi két évben az Aland-szigetekre szólította (ott található Mariehamn városa), családja és barátnője Finnország más részén él.

Az őt maradásra bírni szándékozó IFK mellett a szintén élvonalbeli Oulu és JJK Jyväskylä konkrét ajánlatot tett a 26 éves középpályásnak, aki egyéb finn klubokkal is kapcsolatban áll, valamint egy skandináv (svéd, dán vagy norvég) és egy kontinentális európai megkeresést is mérlegel. Döntését még novemberben meghozza – ígérte az alandi lapnak.

Gruborovics tíz gólt szerzett az idei finn bajnokságban, s ezzel ő volt az élvonal legeredményesebb külföldi játékosa. A légiós jelenlegi szerződése a napokban lejár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik