Feczesin Róbert új időszakot nyitna Bresciában

Vágólapra másolva!
2011.01.08. 11:23
null
Feczesin bízik benne, több lehetőséget kap (Fotó: archív)
Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Bresciában az ősszel többnyire mellőzött Feczesin Róbert iránt élénken érdeklődik a lengyel Wisla Kraków. A magyar csatár a Nemzeti Sportnak elmondta, valóban akadnak érdeklődők, de a legnagyobb esély arra van, hogy marad olasz klubjában – úgy érzi, az új edző érkezésével számára is új időszak kezdődhet a csapatnál.  

– Marad Bresciában, Lengyelországba igazol a Wisla Krakówhoz, vagy visszatér Magyarországra?
– Elismerem, érdeklődő akad néhány, de ez önmagában nem jelent semmit, nincs konkrét ajánlatom másik klubtól, azaz jelen állás szerint annak van a legnagyobb esélye, hogy a Bresciában folytatom a tavasszal. Számomra az a legfontosabb, hogy játsszak.

– Csütörtökön a Cesena elleni összecsapásra miért nem nevezték?
– A hétfői edzőmeccsen vádlisérülést szenvedtem, nem súlyos, ám csak a jövő hét elején csatlakozhatok a többiekhez.  

Úgy véli, hogy a jövőben több lehetőséget kap a Bresciában?
– Ha nem sérülök meg, talán csütörtökön is pályára lépek: amióta edzőváltás történt a csapatnál, és Mario Beretta irányít, három mérkőzésből kétszer számolt velem. Egyszer a kispadon ültem, egyszer csereként jutottam szóhoz, és véleménye szerint a Catania elleni találkozón jól teljesítettem. Erre alapozva úgy vélem, igen, ez az év jobb lehet az előzőnél. A többiekhez hasonlóan én is beszéltem az új trénerrel a kinevezése után, de a jövő nem került szóba. Játszottam – ez a legfontosabb, egyben a legtömörebb és leghitelesebb visszaigazolás arra vonatkozóan, hogy számítanak rám. A nyári felkészülési időszakban semmi sem utalt arra, ami az ősszel történt, a gyakorló mérkőzéseken jól teljesítettem. Tény, nem az sült ki ebből a szezonból, amit akartam, amire vágytam, amiért dolgoztam.

Legalább részben tudja az okát?
– Az előző edzőnk a jelek szerint a szezon elején letette a voksát néhány játékos mellett: akadt olyan periódusunk a bajnokság első szakaszában, amikor semmi sem indokolta a váltást. Hazai pályán legyőztük a Palermót és a Romát, mind a két siker bravúr volt részünkről, de aztán zsinórban öt vereséget szenvedtünk, a negatív sorozatnak mégsem lettek következményei. Továbbra is ugyanazoknak a futballistáknak osztottak lapot, ugyanazok játszottak. Remélem, valóban új időszak kezdődött.

A FECZESINNEL KÉSZÍTETT TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik