Eljött Bajner ideje Dortmundban? Schieber a nagy rivális

Vágólapra másolva!
2013.02.14. 13:05
null
Bajner Bálint nagy lehetőséget kaphat (Fotó: archív)
Nagy lehetőséget kaphat a hétvégén Bajner Bálint: ha hinni lehet a németországi híreknek, a Borussia Dortmund második csapatának magyar támadója szombaton az első keretbe is bekerülhet az Eintracht Frankfurt elleni hazai bajnokin. Legnagyobb riválisa Julian Schieber lehet.

 

A Borussia Dortmund csatárgondokkal küzd, ugyanis Robert Lewandowskit kiállították a múlt hétvégi, Hamburg elleni hazai bajnokin (1–4), így gyakorlatilag a 24 éves Julian Schieber maradt az egyetlen center a keretben, igaz, Marco Reus is tud támadót játszani.

„Robert Lewandowski eltiltása miatt Bajner Bálint szerepeltetése is opció lehet az első csapat szakmai stábjának az Eintracht Frankfurt elleni szombati bajnokin” – nyilatkozta a BVB U23-as csapatának trénere, David Wagner.

„Voltam kint Németországban a hétvégén Bajner Bálintnál, és én is halottam, hogy Lewandowski eltiltását követően a hétvégi meccsen bekerülhet az első csapat keretébe, ám semmit nem szeretnék elkiabálni, meg kell várni a pénteki kerethirdetést” – mondta a Nemzeti Sport Online megkeresésére a Dortmund harmadosztályú második csapatához tartozó csatár menedzsere, Paunoch Péter.

A játékosügynök elmondta, Bajner felépítése egy folyamat része Dortmundban. Mint ismert, Jürgen Klopp, az első csapat vezetőedzője már ősszel is nyomon követte a 22 éves magyar támadó teljesítményét, több edzésre is meghívta már, és januárban a spanyolországi edzőtáborba is elutazhatott az együttessel, az Albacete elleni felkészülési találkozón gólt is szerzett.

„Bajner az elmúlt hetekben rendszeresen meghívót kapott az első csapat utolsó, bajnoki előtti edzésére, de eddig a meccskeretből még kimaradt. Meglátjuk, hogy ez a helyzet változik-e azt követően, hogy Lewandowski hárommeccses eltiltást kapott. Bálint első számú riválisa Julian Schieber lehet, aki az elmúlt időszakban kevésbé volt meggyőző. A múlt héten a havazás miatt elmaradt a Dortmund II bajnokija, így felkészülési meccset játszott a csapat egy negyedik ligás ellenféllel. A 2–1-re megnyert találkozón Bajner és Schieber is játszott, de csak a magyar játékos szerzett gólt. Ez is jó előjel, de pénteken kiderül, hogy tényleg van-e jelentősége. Mindenesetre akkor sem történik tragédia, ha most még nem Bálintra esik Klopp választása” – tette hozzá Paunoch.

A jelek szerint tehát nagy lehetőséget kaphat a hétvégén Bajner Bálint, de ha még várnia kell, akkor sem kell kétségbe esnie, mert látszik, hogy számolnak vele Dortmundban, és ha töretlenül fejlődik, előbb-utóbb tétmeccsen is lehetőséget kaphat az első csapatnál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik