Elek Ákos Törökországban folytatja - hivatalos

Vágólapra másolva!
2012.01.18. 00:46
null
Elek Ákos törökországi légiósnak állt (fotó: eskisehirspor.org)
Címkék
A török Eskisehirspor labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette Elek Ákost, a Videoton magyar válogatott játékosát. A labdarúgó fél plusz három éves szerződést írt alá.

 

Ahogy arról oldalunk Magyarországon elsőként beszámolt, a magyar válogatott futballista iránt komolyan érdeklődött az Eskisehirspor, olyannyira, hogy mostanra szerződtetéséből valóság lett, hiszen a török csapat bejelentette érkezését.

A klub tájékoztatása szerint a labdarúgó fél plusz három éves kontraktust írt alá, mégpedig az első fél évben játékjoga csak kölcsönben lesz a klubnál a Videotontól, majd nyártól életbe léphet Elek új, hároméves szerződése.

Az Eskisehirspor nagymúltú csapat Törökországban, korábban háromszor is bajnok volt. A nyolcvanas évektől fogva ugyan nem sok sikert tudott felmutatni, ám az elmúlt években rendre előre tudott lépni a táblázaton: 2009-ben még a 11. helyen végzett, majd az elmúlt két szezonban már egyaránt a 7. helyen futott be, jelenleg pedig – az elmúlt hetek gyengélkedése után – ugyancsak itt áll.

A klub legismertebb futballistája az 51-szeres szenegáli válogatott csatár, Diomansy Kamara, illetve a korábban az Internazionaléban is megforduló portugál Pelé.

A török élvonalban jelenleg egy magyar légiós szerepel: Lázár Pál szintén a Videotonból került a helyi Süper Ligbe, a jobbhátvéd a Samsunspor (mellőzött) játékosa.

VIDEOTON
Érkezett: Gyurcsó Ádám (Kecskeméti TE – kölcsönből vissza), Haraszti Zsolt (Paksi FC – a szezon végén csatlakozik a Videoton első keretéhez), Jeff Silva (brazil, Náutico – Brazília), Torghelle Sándor (Budapest Honvéd), Kovács István (Haladás, hivatalos bejelentésre vár)
Távozik/szabadon igazolható: Elek Ákos (Eskisehirspor, török)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik