Dzsudzsákot és légiós társait megfenyegették

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2012.10.19. 16:00
null
A légiósoknak címzett „szórólapok” egyik példánya (Fotó: rsport.ru)<br />
Festékpatronokkal lőttek a Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató Dinamo Moszkva labdarúgócsapatának játékosaira és stábtagjaira pénteken. A klub szurkolói a magyar válogatott szélsőt és légiós társait külön megfenyegették.

A Ria Novosztyi állami hírügynökség a fővárosi együttes 21 esztendős futballistáját, Alan Gatagovot szólaltatta meg, aki elmondta, a péntek esti edzés közben csuklyás szurkolók egy csoportja lőtt rájuk festékpatronokkal.

„Erre nincsenek szavak – nyilatkozta Gatagov. – Mit kellene tennünk? Mindannyian szerződtessünk személyi testőröket? Sokunkat eltaláltak, bár azt nem tudom pontosan, hogy mivel lőttek ránk, talán festékpatronok voltak. Hitvány cselekedet volt, gyorsan eltűntek. A drukkereknek támogatniuk kellene minket, nem pedig ilyesmit tenniük.”

Néhány szimpatizáns szórólapokat dobott a pályára, amelyeken közvetlenül a gárda külföldi játékosainak – a orosz lapértesülések szerint Dzsudzsák Balázsnak, Kevin Kuranyinak, Luke Wilkshire-nek és Christian Noboának – címzett fenyegetés volt olvasható:
„Ha a klub és az edzők képtelenek motiválni titeket, higgyetek nekünk, mi megtesszük helyettük. Mi vagyunk a szurkolók, és a mi módszereink egy kicsit komolyabbak.”

A Dinamo története legrosszabb szezonkezdetét produkálta, s 11 forduló után a 16 csapatos bajnokság – osztályozót jelentő – 13. helyén áll. A fővárosi együttes vasárnap az újonc Mordovija Szaranszk vendége lesz.

A Dinamo-szurkolók kemény magja nem először jelezte a játékosoknak, hogy nem elégedett a teljesítményükkel.

A klub hivatalos közleményt adott ki az általa egyszerű provokációnak nevezett eset után. A Dinamo vezetői szerint előre megtervezett akcióról van szó, amely mögött olyan emberek állnak, akik nem tekinthetők a Dinamo-család tagjainak. Nem hagyják válasz nélkül az ügyet, és mindent elkövetnek, hogy fény derüljön az elkövetők kilétére.

A Dinamo Moszkva szurkolóinak hivatalos egyesülete szintén közleményben tudatta, hogy semmi közük az akcióhoz: „A legutóbbi négy mérkőzésen a Dinamo három győzelmet aratott, és a szurkolók fejében most csak az jár, hogy segítsék a csapatot. A mai események csak megerősítették a játékosok és az edzői stáb felé irányuló elkötelezettségünket ezekben a nehéz időkben. Minden lehetséges módon segítünk a klubnak, hogy elkapják a támadókat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik