Dinamo Moszkva: edzője Fernando Torreshez hasonlítja Dzsudzsákot

Vágólapra másolva!
2012.04.12. 12:35
null
Dzsudzsák most még sokszor nézi a partvonalon túlról társait, de edzője szerint eljön még az ő ideje (Fotó: archív)
Címkék
A Dinamo Moszkva vezetőedzője, Szergej Szilkin nincs könnyű helyzetben, hiszen állandó jelleggel magyarázkodnia kell, ha egy-egy sztár kimarad a csapatból vagy éppen kevesebb lehetőséget kap. A Volga Nyizsnyij Novgorod ellen tegnap 2–1-re megnyert Orosz Kupa-elődöntő után Andrij Voronyin és Dzsudzsák Balázs kapcsán is magyarázkodnia kellett a szakembernek.

A Dinamo Moszkva télen szerződtetett szélsője, Dzsudzsák Balázs csapata előző két bajnokiján csak csere volt, a Lokomotiv Moszkva ellen nem is küldték pályára, míg a Rubin Kazany ellen 18 perc jutott neki. Tegnap a Volga Nyizsnyij Novgorod ellen 2–1-re megnyert kupameccsen kezdő volt, de a szünetben lecserélték. Ezek után nem meglepő, hogy a találkozót követő sajtótájékoztatón kérdőre vonták Szergej Szilkin vezetőedzőt a télen 19 millió euróért igazolt szélsővel kapcsolatban.

„A Chelsea-nek is van olyan, ötvenmillió fontért igazolt futballistája – Fernando Torres személyében –, aki még nem térítette meg az árát. Balázs nem rossz játékos, és ezt be is fogja bizonyítani, de nem mindenkit lehet azonnal a csapatba építeni” – fogalmazott a szakember, akit Andrij Voronyinnal kapcsolatban is faggattak. Az ukrán támadó ugyanis, Dzsudzsákhoz hasonlóan, kevesebbet játszott, mint ahogy talán sokan számítottak, de tegnap csereként beállva győztes gólt szerzett.

Vele kapcsolatban annyit jegyzett meg Szilkin, hogy az idegenlégiósok számát korlátozó szabály is befolyásolja a játékát, közte és a bosnyák Zvjezdan Misimovic között az dönthet, hogy mikor milyen típusú támadóra van szükség.

„Andrij a második félidőben agresszivitást hozott a játékunkba. Most erre volt szükségünk, gólt is szerzett, ami győzelmet eredményezett” – fogalmazott a Dinamo vezetőedzője Voronyinnal kapcsolatban.

Dzsudzsák legfőbb riválisa, Alekszandr Kokorin kisebb sérülés miatt kihagyta a tegnapi meccset.

A Dinamo Moszkva ellenfele a fináléban a Rubin Kazany lesz, amely az elődöntőben az FK Rosztovot verte 2–0-ra. A döntőt május 9-én, szerdán rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik