Dinamo Moszkva: Dzsudzsák távozása jó lehet a két félnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.29. 10:38
null
Dzsudzsák Balázs (Fotó: Veres Viktor)
A Dinamo Moszkvánál bekövetkező edzőváltás és játékstílus-módosulás abba az irányba mutat, hogy Dzsudzsák Balázs elhagyja az orosz labdarúgócsapatot – többek között ez olvasható abban az írásban, amely a nagy presztízsű orosz lap, az Izvesztyija internetes oldalára került fel kedd délelőtt.

Az Izvesztyija cikkírója szerint jelentős az esély rá, hogy a magyar válogatott szélső elhagyja a csapatot, amelyben Dan Petrescu edzősége idején – mint gyors, technikás és jó előkészítő szélső – kulcsszerepet töltött be, azonban a közelmúltbeli szakvezetőváltás után a jelek szerint ez már nincs így.

Sztanyiszlav Csercseszov az elődjénél jobban előtérbe helyezi a védekezést, és Dzsudzsák a legutóbbi két bajnokin már a cserepadon ült. Az Izvesztyija szerint Csercseszov vélhetően nem elégedett a magyar játékos védőmunkájával.

„Dzsudzsák klasszisa, egyéni képességei ugyanakkor megkérdőjelezhetetlenek, reménykedni lehet abban, hogy sikerül erős európai csapatba igazolnia – és ez esetben (a klubnak) jelentős bevételre szert tennie" – fogalmaz a cikkíró, megemlítve, hogy az elsősorban a bal oldalon, de adott estben a jobbon is hatékony futballra képes magyar játékos ebben a szezonban 21 bajnokin egy gólt és három gólpasszt jegyzett.

Az Izvesztyija megszólaltatja a Dinamo korábbi játékosát és edzőjét, Szergej Szilkint, aki szerint a magyar játékos és az orosz klub is jól járhat, ha külön utakon folytatják.

„Balázs nagyon sokoldalú futballista, biztos vagyok benne, hogy az ő képességeivel egy erős európai bajnokság topcsapatában is érvényesülni lehet – fogalmazott Szergej Szilkin. – Érthető is, hogy Dzsudzsák szeretne visszatérni (Nyugat-)Európába. Lehetséges távozása azonban nem érinti szükségszerűen hátrányosan a Dinamót, hiszen a csapatnak sok jó képességű futballistája van, aki képes megfelelően megoldani Dzsudzsák pótlását.”

Dzsudzsák Balázs moszkvai szerződése 2015 végéig szól, és mint beszámoltunk róla, több nyugat-európai csapat tanulmányozza a szerződtetésének lehetőségét – a legutóbbi pletykák a portugál bajnok Benficával hozták hírbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik