K. Zs. 2019.07.11 10:36 Frissítve: 2019.07.11 10:58

DAC: nagy megtiszteltetés érte Kalmár Zsoltot

Tomás Huk távozását követően gazdátlanná vált a csapatkapitányi poszt a DAC-nál, Peter Hyballa vezetőedző pedig úgy döntött, hogy a jövőben Kalmár Zsolt viseli majd a karszalagot a dunaszerdahelyi futballcsapatban.

Kalmár Zsolt DAC-mezben, még karszalag nélkül (Fotó: Török Attila)

 

A 24 éves középpályás helyettese Kristián Kostrna, Eric Davis, Vida Kristopher és Dominik Kruzliak lesz – ebben a sorrendben.

„Örülök, hogy a klubnál töltött két év után ez a megtiszteltetés ért – idézi a klubhonlap Kalmárt. – Bízom benne, hogy számíthatok csapattársaim támogatására. Kostrna, Vida Krisz vagy Davis szintén sokat játszott már itt, s továbbra is csapatunk támasza lesz. Éppen ezért nem fontos, ki a csapatkapitány. Egységes csapatot alkotunk a pályán és azon kívül is, mindig mindenben meg tudunk egyezni. Csupán annyi változik, hogy a karomon viselem majd a karszalagot, s én fogok dönteni arról, melyik térfélen kezdjük a játékot. Mindez több feladatot jelent majd számomra, s egy új kihívást is, hiszen hasonló helyzetben eddig még nem voltam. Viszont úgy gondolom, meg tudok majd birkózni ezzel. A bizalom, amely körülölel, pozitív energiával tölt el.”

A magyar válogatott játékosnak felvetették: a helyiek bíznak abban, hogy csapatkapitányként az idény végén valamilyen trófeát is a feje fölé emel majd.

„Nagyon szép elképzelés, de nem szeretek ennyire előre tekinteni. Tudjuk, hogy keményen kell dolgoznunk, hogy valamilyen trófeát hazahozhassunk. Egy azonban biztos: én és az egész csapat is a maximumot fogjuk teljesíteni azért, hogy ez sikerüljön” – jött a válasz.

A lengyel Cracovia elleni csütörtöki Európa-liga-selejtezőn azonban még nem Kalmár, hanem Lubomír Satka lesz a csapatkapitány: ez lesz a Lech Poznanba igazoló válogatott hátvéd utolsó hazai mérkőzése a DAC mezében, és Hyballa edző eme gesztussal is szeretné kinyilvánítani köszönetét a szolgálataiért.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 1. KÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS

20.30: FC DAC 1904 (Dunaszerdahely, szlovákiai)–KS Cracovia (lengyel)  – élőben az NSO-n!

2019.08.17 07:46:19

Légiósok BABJÁK BENCE

A magyar válogatott kapusa vasárnap a 100. bajnokiján lép pályára a német élvonalban.

2019.08.09 08:01:50

Légiósok CSILLAG PÉTER, SZABÓ MIKLÓS (FOTÓ)

A Dundalk elleni El-selejtező győztes gólszerzője beszélt a pozsonyi tábor különleges elismeréséről és az éjjeli edzésről is.