nemzetisport.hu 2018.10.09 18:11 Frissítve: 2018.10.09 18:58

DAC: Idejött és csak a védekezésen dolgozott – Vida Rossiról

A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság gyorsabb, a magyar viszont technikásabb a Dunaszerdahely korábbi korosztályos válogatott támadója, Vida Kristopher szerint, aki a jelenlegi magyar szövetségi kapitányról, Marco Rossiról is mesélt.

Vida (balra) a válogatott behívóért is küzd (Fotó: fcdac.sk)

„Sokkal gyorsabban kell gondolkodni, különben azonnal a nyakadon van az ellenfél és letámadnak" – mondta a magyarhoz hasonlítva a szlovák bajnokságról Vida Kristopher, a DAC légiósa. A futballista a szurkolo.sk-nak hozzátette: az NB I ugyanakkor technikásabb, mint a Fortuna Liga.

Vida a szurkolói portál kérésére összehasonlította három korábbi dunaszerdahelyi edzőjét.

„Németh Krisztián alatt nagyon nehéz volt, sajnos folyamatosan kikaptunk, nem a saját stadionunkban játszottunk. Más volt a játékosállomány, az edzőnek is nehéz volt. László Csaba alatt már több volt a játéklehetőség, szerette a támadófutballt. Marco Rossi bevezette az igazi taktikus olasz focit. Nagyon megtanította, hogy mit csináljunk, és jó is volt, hiszen hatékonyak voltunk" – mesélte a jelenlegi magyar szövetségi kapitány munkájáról.

„Mindenki tudta a másik pozícióját, nem volt benne kavarodás, ha valaki nem ért vissza, akkor a másik visszazárt. Amikor idejött, akkor szinte csak a védekezéssel foglalkozott.”

A 23 esztendős támadó a jelenlegi kiírásban tizenegy bajnokin hat gólt lőtt a Dunaszerdahely színeiben, s azt reméli, ha hasonlóan folytatja a szezont, akár válogatott behívót is kaphat – erre azonban még várnia kell.

„Ha itt minden meccsen kettőt rúgok, akkor eljön az én időm is. Lehet, most a középső posztokon megvoltak az emberei Rossinak, de jöhet egy másik felállás majd, amelyben kell neki egy gyors csatár, aki ismeri a taktikáját. Először itt szeretnék teljesíteni, aztán meglátjuk, hogy jön-e a behívó. Én folyamatosan dolgozom érte."

A DAC tizenegy fordulót követően a szlovák élvonal második helyén áll, és hátránya csupán három pont az éllovas Slovannal szemben. 

2019.07.06 00:09:25

Légiósok THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Mennyire tesz jót egy 18 esztendős fiatalnak, aki azzal kel és fekszik, hogy szinte napról napra nő az értéke?

2019.07.03 11:52:01

Légiósok nemzetisport.hu

Játékosaink szerte a világon: ismerkedjen meg a „magyar légióval”! Az Egyesült Államoktól Hongkongig szinte mindenhol találni magyar futballistákat.

2019.07.01 21:29:35

Légiósok THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Mit ér a futballista, ha magyar?

2019.06.23 09:34:23

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

A Slovanban más lett a játéka az első válogatott meccsén gólt szerző támadónak.