HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.10.09 18:11 Frissítve: 2018.10.09 18:58

DAC: Idejött és csak a védekezésen dolgozott – Vida Rossiról

A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság gyorsabb, a magyar viszont technikásabb a Dunaszerdahely korábbi korosztályos válogatott támadója, Vida Kristopher szerint, aki a jelenlegi magyar szövetségi kapitányról, Marco Rossiról is mesélt.

HIRDETÉS
Vida (balra) a válogatott behívóért is küzd (Fotó: fcdac.sk)

„Sokkal gyorsabban kell gondolkodni, különben azonnal a nyakadon van az ellenfél és letámadnak" – mondta a magyarhoz hasonlítva a szlovák bajnokságról Vida Kristopher, a DAC légiósa. A futballista a szurkolo.sk-nak hozzátette: az NB I ugyanakkor technikásabb, mint a Fortuna Liga.

Vida a szurkolói portál kérésére összehasonlította három korábbi dunaszerdahelyi edzőjét.

„Németh Krisztián alatt nagyon nehéz volt, sajnos folyamatosan kikaptunk, nem a saját stadionunkban játszottunk. Más volt a játékosállomány, az edzőnek is nehéz volt. László Csaba alatt már több volt a játéklehetőség, szerette a támadófutballt. Marco Rossi bevezette az igazi taktikus olasz focit. Nagyon megtanította, hogy mit csináljunk, és jó is volt, hiszen hatékonyak voltunk" – mesélte a jelenlegi magyar szövetségi kapitány munkájáról.

„Mindenki tudta a másik pozícióját, nem volt benne kavarodás, ha valaki nem ért vissza, akkor a másik visszazárt. Amikor idejött, akkor szinte csak a védekezéssel foglalkozott.”

A 23 esztendős támadó a jelenlegi kiírásban tizenegy bajnokin hat gólt lőtt a Dunaszerdahely színeiben, s azt reméli, ha hasonlóan folytatja a szezont, akár válogatott behívót is kaphat – erre azonban még várnia kell.

„Ha itt minden meccsen kettőt rúgok, akkor eljön az én időm is. Lehet, most a középső posztokon megvoltak az emberei Rossinak, de jöhet egy másik felállás majd, amelyben kell neki egy gyors csatár, aki ismeri a taktikáját. Először itt szeretnék teljesíteni, aztán meglátjuk, hogy jön-e a behívó. Én folyamatosan dolgozom érte."

A DAC tizenegy fordulót követően a szlovák élvonal második helyén áll, és hátránya csupán három pont az éllovas Slovannal szemben. 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.04 23:46:15

Légiósok BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Örülnék, ha Dzsudzsák Balázs egyszer, akár pályafutása végeztével őszintén beszélne döntéseinek miértjéről, az előtte kinyíló vagy éppen bezáruló kapukról, mert ha valamit hiányolok még pályafutásával kapcsolatban, az az, hogy sohasem derült ki, mit miért választott.

2018.11.27 14:40:45

Légiósok nemzetisport.hu

Gráczer Zoltán országszerte bemutató edzéseket tartott, közben ő is leckét kapott nyitottságból, tiszteletből.

2018.11.17 10:03:52

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

Mekkora előnyt és hátrányt jelent az ismert és szakmabeli édesapa?

2018.11.14 09:19:17

Légiósok TÓTH ÁDÁM

Azt üzeni válogatottbeli csapattársainak, hogy harcoljanak a hazáért és a címeres mezért.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS