DAC: Marco Rossi szavai erőt adtak – Vida Máté

Vágólapra másolva!
2020.06.27. 11:33
null
Bernd Storck fontos láncszemet veszített Vida Máté kidőlésével (Fotó: dac1904.sk)
Szalai Ádám és Dzsudzsák Balázs is bátorította a súlyos térdsérülést szenvedő Vida Mátét, aki mindent megtesz, hogy a felépülését követően megerősödve térjen vissza.

 

„Felugrottam fejelni. Azt éreztem, hogy a labdát elérni nincs esélyem, de az ellenfelet meg akartam zavarni. Leértem a földre, és abban a pillanatban tudtam, nagy a baj.”

Vida Máté, a DAC 24 éves középpályása műtétre készül. Mint mondta, a térde a leérkezés pillanatában befelé fordult, de a láb többi része nem – korábban nem volt ilyen sérülése, ezért is gondolta az első, éles fájdalom pillanatában, hogy baj van.

„Furcsa ez: aznap este lépcsőn tudtam menni, némi túlzással azt is mondhatom, majdnem kocogni is tudtam volna  – mondta lapunknak. – Másnap reggel azonban nem volt jó, és az MR-vizsgálat kimutatta, elszakadt az elülső keresztszalagom.”

Mondják, sérülés sohasem jön jókor, de a dunaszerdahelyi játékost valóban a legrosszabbkor érte utol a labdarúgók rémálma: a DAC az új vezetőedzővel, Bernd Storckkal jó eredményeket ért el a bajnokságban a vírusszünetet követő újrainduláskor, igaz, a kupaelődöntőben búcsúra kényszerült. Szerdán következik a Slovan elleni csúcsrangadó.

„Jó formában, jó erőben éreztem magam, meccsről meccsre javult a teljesítményem – folytatta Vida Máté. – De ezen hiába keseregnék, éppen most voltam vizsgálaton, a klubom partner volt abban, hogy az végezze el az operációt, akiben a legjobban bízom. Majzik Ernő doktor úr azzal biztatott, Ausztriából rendelt speciális anyagból készült szalagot, azzal pótolja, ami elszakadt, és a lábam jobb lesz, mint volt – a jövő hét elején lesz a műtét.”

Nem könnyű ilyenkor pozitívumot találni, amikor több hónapos kihagyás, rehabilitációs munka, izom-újraépítés vár az emberre. Vida Máté – aki eddig hatszor volt válogatott, az Uruguay elleni, a Puskás Aréna avató mérkőzését végigjátszotta – azt mondja, neki mégis sikerült.

„Rengeteg üzenetet kaptam – folytatta a DAC játékosa.  – Bernd Storck azt mondta, az egyik legbiztosabb pont voltam a csapatában, és visszavár. Hívott Marco Rossi szövetségi kapitány, a szavai erőt adtak: bízik bennem, legyek türelmes, számolt volna velem. Hívtak régi társak, barátok, akiknek volt ilyen sérülésük, azonnal jelezték: ha tudnak segíteni, elmondják, mit éltek át, miben tudnak támogatni. Miközben beszélgetünk, a telefonom jelezte Szalai Ádám üzenetét, amelyet Dzsudzsák Balázsé követett. Annak idején a Vasasban Murka Benedek kétszer is átesett ilyen műtéten, vele is beszélgettem, annyit mondott, ne kapkodjam el, türelmesen várjam ki a gyógyuláshoz szükséges időt. Nyilván rossz volt hallani a diagnózist, de nagyszerű, hogy ennyien mellettem vannak. Mindent megteszek, hogy megerősödve térhessek vissza a pályára.”          

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik