DAC: kinevezte a klub Bernd Storckot edzőjének – hivatalos

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2020.05.21. 18:11
null
Bernd Storck Dunaszerdahelyen folytatja (Fotó: Koncz György)
Csütörtökön hivatalosan is megerősítették a Nemzeti Sport információit: Bernd Storck lett a Dunaszerdahely vezetőedzője. A német szakember kétéves szerződést írt alá a felvidéki csapattal, és június 1-jétől irányítja a Fortuna Liga harmadik helyén álló sárga-kékeket.

 

„Boldog vagyok, hogy a következő két évben vezetőedzőként irányíthatom a DAC-ot – idézi a DAC honlapja Bernd Storckot. Rögtön a kezdetektől nagyon jó kommunikáció volt köztem, Világi Oszkár tulajdonos úr és a klub sportigazgatója, Jan van Daele között, a tárgyalások rendkívül professzionális módon folytak. Nagyon várom már, hogy a szurkolókkal közösen sikerre vigyük ezt a rendkívül ambiciózus klubot.”

A DAC sportigazgatója, Jan van Daele a csapat Facebook-oldalán jelentette be, hogy csütörtök reggel zárták le a tárgyalásokat.

„A koronavírus miatt elrendelt szünet arra is jó volt, hogy értékeljük a kettőezerhúszas évet – mondta. – Arra jutottunk, hogy nem Hélder Cristóvao a nekünk megfelelő edző. Több oka is volt a váltásnak. Megkapta a megfelelő időt, de végül arra jutottunk, hogy inkább új edzőt keresünk. Hélder vezetésével a csapat eltávolodott attól, amit szerettünk volna játszani. Önkritikusnak kel lennünk, az idény alatti edzőváltás nem ideális.”

A dunaszerdahelyi sportigazgató belga, így árgus szemekkel figyelte szülőhazája bajnokságát. Ahogy nyilván az sem mellékes, hogy az új edző a csapat magyar légiósai közül Kalmár Zsolttal, Németh Krisztiánnal, valamint Vida Mátéval is dolgozott már együtt magyar szövetségi kapitányként.

„Különösen odafigyeltem Bernd Storck munkájára, aki az elmúlt két évben remekül teljesített a belga bajnokságban – folytatta Van Daele, aki egy nappal azután kereste meg a szakembert, hogy áprilisban kijelentette: távozik a Cercle Bruges-től. – Rögtön az első beszélgetés során kiderült, hogy imádja a munkáját, nem csak a hírnév és a pénz érdekli. Ezt mindkét belga csapatánál bizonyította. A Mouscront úgy vette át, hogy hat forduló után utolsó volt a csapat. Támadófutballal, sok fiatal bevetésével mentette meg az együttest a kieséstől. Majd jött a Cercle Bruges, amely a Monaco farmcsapata, a francia együttesnek neveli fel a játékosokat. A francia edzőjével nem teljesített jól a csapat, aztán októberben jött Bernd Storck, és már a huszonkilencedik fordulót megelőzően, tehát a bajnokság megszakítása előtt biztos bennmaradó helyre vezette az együttest. Tapasztalt edzőről van szó, és nagyon fontos, hogy ismeri a környezetet. Amikor először kerestem, nem kellett neki bemutatni a DAC-ot. Az is nagyon fontos, hogy ismeri a magyarokat, a helyi kultúrát. A klubunkban két feltételt tartottunk szem előtt: az egyik a stílus, a letámadás, az agresszív támadófutball. Az emberek gólokat, akciókat akarnak látni. A másik a nemzetközi tapasztalat. Ezért is vagyunk nagyon boldogok, hogy sikerült megegyeznünk Bernd Storckkal.”

Június 1-jéig Michal Kuruc, az U19-es csapat edzőjével készül a DAC a bajnokság esetleges folytatására. Már Dunaszerdahelyen tartózkodik az összes légiós is, így teljes a csapat kerete. A Fortuna Liga sorsa pénteken dől el, információink szerint folytatódik a bajnokság, de rövidített változatban. A csapatok tíz forduló helyett csak ötöt játszanak le a rájátszásban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik