DAC: Az idén El-csoportkör, jövőre bajnoki cím – Schäfer

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2020.04.17. 12:35
null
Schäfer András három tétmeccsen szerepelt a DAC-ban téli érkezése óta (Fotó: dac1904.sk)
A magyar U21-es válogatott Schäfer András a télen azt követően került kölcsönbe a Genoától a szlovák élvonalban szereplő DAC-hoz, hogy az előző fél évben a Chievónál (melynél szintén kölcsönben játszott) nem kapott lehetőséget a bajnokságban. Dunaszerdahelyen azonban nagy céljai vannak – erről beszélt a klub Facebook-oldalának a szurkolók kérdéseire válaszolva.

 

„Több itt a fiatal és nagyobb az iram – hasonlította össze Schäfer András szurkolói kérdésre a magyar és a szlovák bajnokságot. A DAC és a magyar U21-es válogatott középpályása volt a harmadik vendége a klub által a Facebookon indított beszélgetéssorozatnak. – Odahaza viszont nagyobb egyensúlyt éreztem a mérkőzéseken belül. Nekem nagyon tetszik ez a pörgősség, a lapok alapján talán túlzottan is beleélem magam. Ha az olasz bajnoksághoz kellene viszonyítanom, nem mondanám, hogy a Serie A háromszor gyorsabb lenne. Taktikusabb az olasz foci, nagyobb klasszisjátékosok vannak a csapatokban, és az edzések is keményebbek voltak, de az is megugorható szint.”

Schäfer januárban került kölcsönbe a DAC-hoz. Februárban Rózsahegyen mutatkozott be a szlovák élvonalban, de az MFK Ruzomberok elleni 0–0-s meccs hajrájában második sárga lappal kiállították. Az eltiltását követően azonban a Spartak Trnava (Nagyszombat) elleni bajnokit és az FK Poprad elleni kupameccset is végigjátszotta.

„A hazai szurkolótábor előtt játszani új érzés volt számomra – mondta az eddigi tapasztalatairól. – Minden itteni találkozó megmaradt bennem. Legszívesebben a Poprád elleni kupameccsre emlékszem, amelyen győztünk és meglett a továbbjutás”

A kölcsönszerződése a nyáron lejár Dunaszerdahelyen, de a szurkolóknak adott válaszaiból úgy tűnik, szívesen maradna hosszabb távon is. Arra a kérdésre, hogy a DAC-cal a bajnoki címet vagy az Európa-liga-csoportkört választaná, frappánsan így felelt: „Az idén legyen az El-csoportkör, jövőre pedig a bajnoki cím.”

A jövő évi, Magyarországon és Szlovéniában sorra kerülő U21-es Eb kapcsán megjegyezte, nagy ajándék, hogy a magyar csapat rendezőként ott lehet a tornán, azt várja, hogy sok szurkoló előtt jó eredményt tudnak elérni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik