Bundesliga: holland és lengyel kérője is akad a magyar légiósnak

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2016.12.23. 14:03
null
Kalmár Zsolt iránt több országból is érdeklődnek (Fotó: AFP)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban 2. helyen telelő, Gulácsi Pétert is foglalkoztató RB Leipzig a tavaszi folytatás előtt jó eséllyel kölcsönadja magyar válogatott középpályását, Kalmár Zsoltot, aki iránt több országból is érdeklődnek.

„Németország mellett Hollandiából és Lengyelországból is érdeklődnek Kalmár Zsolt iránt” – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online megkeresésére a hétszeres válogatott középpályást képviselő Stars and Friends menedzseriroda részéről Esterházy Mátyás.

„Először a lipcsei vezetőkkel kell egyeztetnünk, de ahogy korábban a Leipzig másodedzője, Lőw Zsolt is nyilatkozta, Kalmár számára a kölcsönadás célszerű megoldás lehetne, hogy több játéklehetőséghez jusson. Szeretnénk, ha január elejére eldőlne, hol folytatja a pályafutását” – tette hozzá a játékosügynök.

A 21 éves Kalmár az előző idényben tavasszal a másodosztályú FSV Frankfurtnál futballozott kölcsönben, majd erre a szezonra visszatért Lipcsébe, ahol több bajnokira nevezte is őt a szakmai stáb, de a Bundesligában nem kapott lehetőséget. Nem úgy a Leipzig negyedosztályban szereplő második csapatában, melyben legutóbb, a Berliner AK ellen 5–3-ra megnyert meccsen három gólt szerzett, kettőt pedig előkészített. (Összesen öt bajnokin lépett pályára, ezeken négy gólt szerzett és három gólpasszt adott a Regionalligában.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik