Belgium: a hét álomcsapatában a magyar kapus

Vágólapra másolva!
2013.02.25. 18:37
A Racing Genk magyar kapusa, Köteles László nevével kezdődik a belga élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hétvégi, 28. fordulójának álomcsapata a La Derniere Heure című belga lapnál.

„Köteles László a Genk szép kapushagyományainak jegyében védett a hét végén. Hiába gördültek egymás után a Standard támadásai, a magyar kapus ledönthetetlen volt, és teljesítményével nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a limburgiak pontot vittek el a Sclessinből" – indokolja választását a lap.

Kötelesnek valóban voltak nagy védései a Standard elleni idegenbeli meccsen (0–0), ez volt egymás után a második kapott gól nélküli fellépése a bajnokságban.

„A kiharcolt pont az egész csapat érdeme: csatáraink jól támadták le az ellenfelet, és a védőink is megtették a magukét – mondta Köteles a belga médiának. – Csütörtökön nehéz meccsünk volt a Stuttgart ellen, mindössze két napunk volt a felkészülésre, mindezt figyelembe véve az egy pont nem rossz eredmény. Ráadásul több sérült vagy beteg játékos hiányzott a csapatból, magam is meg vagyok fázva kissé."

Az alapszakasz vége előtt két fordulóval a Genk a tabella harmadik helyén áll, és már biztos, hogy ott lesz a hatcsapatos felsőházi rájátszásban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik