nemzetisport.hu 2019.03.13 23:23

Baráth Botondnak nem hiányzik a magyar NB I; Péni és a lőpor illata

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

 

Baráth Botond a távoli Kansas Cityből is figyelemmel kíséri korábbi csapata, a Bp. Honvéd szereplését, de a lapunknak adott interjúban őszintén elmondta: nem hiányzik neki a magyar NB I, mert remekül érzi magát új állomáshelyén, az Egyesült Államokban. A hátvéd gyorsan felvette az amerikai életritmust, és bár olykor még akad némi gondja az ottani szlenggel, csapattársai, Németh Krisztián és Sallói Dániel szívesen kisegítik. Hogy mire számít a védő az Independiente elleni CONCACAF Bajnokok Ligája-meccsen, az is kiderül interjúnkból.

Döntő nap lehet a péntek a labdarúgó-világbajnokság létszámának bővítése szempontjából. Ezen a napon ülésezik ugyanis a FIFA fő döntéshozó testülete Miamiban, és a nemzetközi szövetség első embere, Gianni Infantino teljes mellszélességgel kiáll amellett, hogy már 2020-ban 48 válogatott vehessen részt a vb-n. A probléma csak az, hogy Katar 32 szereplős torna lebonyolítására készül, és létszámemelés esetén alighanem más országokat is be kellene vonni a rendezésbe, ami nem lenne egyszerű feladat a bonyolult külpolitikai viszonyok miatt.

Az olasz lapok egymásra licitálva ünneplik a Juventus sikerét: a torinóiak kiütötték a Bajnokok Ligájából az Atlético Madridot. Hiába szereztek hazai pályán kétgólos előnyt a spanyolok, a Juve Cristiano Ronaldo mesterhármasával fordított. A portugál ezzel máris jelentősen törlesztett a vételárából, persze a társai is kellettek a bravúros továbbjutáshoz. A diadal értékét növeli, hogy a fekete-fehéreket sérülések sújtották. A nyolc közé kerülés mellett a klub vezetői annak is örülhetnek, hogy 5.5 millió eurós rekordbevételt könyvelhettek el.

Az idei évre tervezett legfontosabb feladatát kipipálhatta Péni István: az Újpest sportlövője az esztendő első kvalifikációs világkupáján a kisöbű szabadpuska összetett számában megszerezte az indulási jogot a tokiói olimpiára. A lapunknak adott interjúban a sportlövő elmondta, akkor sem tudott elszakadni a lőpor illatától, amikor a kvótaszerzés örömére kapott egy szabadnapot az edzőjétől: pihenésként ugyanis elment egy koronglövőedzésre, hogy segítse a fontos verseny előtt álló Hegyi Norbertet.

2020.01.24 20:12:49

Légiósok PIETSCH TIBOR

Alakulhatott volna szerencsésebben az elmúlt 13 év, de a válogatott csatár boldog ember.

2020.01.19 22:00:59

Légiósok BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Az évforduló kapcsán »Pilut« meghívták az Inter elleni mérkőzésre.

2020.01.18 10:13:43

Légiósok BABJÁK BENCE

„Eddig elég hullámzó a németországi karrierem, de ha mélyen is voltam, keményen dolgoztam a visszatérésen.”

2020.01.09 23:05:53

Légiósok DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Nem ez tehát Vadócz karrierjének a csúcsa.

2020.01.04 20:12:16

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Nem kért felmentést, nem mutogatott másra.