P. K. 2018.01.26 13:20 Frissítve: 2018.01.26 14:51

Az Atlético ellen is bizonyított – dán élklubnál a Haladás tehetsége

A dán élvonalban listavezető Midtjylland pénteken a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette a Haladás 16 éves, U-válogatott támadóját, Burai Eriket, aki a megállapodást követően nyilatkozott a Nemzeti Sport Online-nak, és megkeresésünkre Papp Gábor játékosközvetítő is beszélt az üzlet hátteréről.

Burai Erik megegyezett a Midtjyllanddal, Dániába igazolt

 

„NEMZETKÖZI SZINTEN JEGYZETT TÁMADÓ VÁLHAT BELŐLE”

„Először is köszönjük a Haladás vezetőinek korrekt hozzáállását! Bízunk benne, hogy Erik végigmegy azokon a lépcsőkön, amelyeken keresztül a Haladás is sokat profitálhat az átigazolásból” – mondta az átigazolásban játékosközvetítőként közreműködő Papp Gábor. A ChampSport iroda munkatársa arra utalt, hogy a két klub között olyan megállapodás született, amely a tehetség jövőbeni előremenetelétől is függővé teszi, mekkora bevételre tehet szert a Haladás Burai átigazolásából.

„A magunk részéről nagyon örülünk, hogy Korcsmár Zsolt után újabb magyar játékost sikerült a Midtjyllandhoz közvetítenünk. Erik esete annyiban különbözik Zsoltiétól, hogy ő az akadémiához csatlakozott, amelyről tudni kell, hogy a top húszba sorolják Európában. A világ minden pontjáról igazolnak fiatalokat, az U17-ben például ausztrál, amerikai és afrikai játékos is szerepel, nagy szó tehát, hogy létrejött az átigazolás” – tette hozzá Papp Gábor.

„Erik dinamikája és fizikuma kiemelkedő, és jól ki is használja a testi adottságait a pályán – jellemezte Burai Eriket. – Labdaérintései letisztultak, a kapu előtt precízen, felnőtteket megszégyenítő higgadtsággal oldja meg a játékhelyzeteket. Reméljük, hogy a maximumot hozza ki belőle az a támogató közeg, amelybe kikerült, ugyanis ebben az esetben nemzetközi szinten jegyzett támadó válhat belőle.”

Az Illés Akadémián nevelkedő, 16 éves Burai Erik kérdésünkre elmondta, hogy tavaly nyáron egy ajánláson keresztül került képbe a dán Midtjyllandnál, ahova próbajátékra hívták, majd egy csehországi viadalon is részt vett a klub korosztályos együttesével.

„A dániai látogatást követően egy nemzetközi tornára utaztunk Prágába, ahol olyan csapatokkal versengtünk, mint az Atlético Madrid, az Arsenal vagy a Dortmund. Óriási élmény volt például az Atlético ellen pályára lépni, úgy éreztem, jól ment a játék, és a csapat is jól szerepelt, hiszen a 16 induló között az ötödik helyet szereztük meg, talán ennek is köszönhető, hogy eljutottunk idáig és szerződtettek” – fogalmazott az U17-es válogatott labdarúgó, aki arra is kitért, mennyire volt nehéz döntés a klub- és egyben országváltás. 

„Nem egyszerű döntés, mert nagyon megszerettem nevelőklubomat, a szombathelyi Illés Akadémiát, amelynél rengeteget tanultam és fejlődtem. Ezúton is köszönöm, hogy partnerek voltak az átigazolásban! Külön köszönettel tartozom Catalin Azoiteinek, Desits Szilárdnak és Csordás Csabának, korábbi edzőimnek. A távolság, a nyelvi nehézségek, az ismeretlen környezet elbizonytalanított picit, ám a szüleim támogatásának és a klubvezetők hozzáállásának köszönhetően elhatároztam magam. Nemzetközi szintű, sikeres futballista szeretnék lenni, ezért húznom kellett egy vonalat az eddigi otthoni és a most kezdődő kinti életem között, majd itt folytatni ebben a távoli, de egyébként nagyon barátságos országban.”

Burai a dán klubnál szerzett első tapasztalatairól is beszámolt.

„Abszolút pozitívak az első benyomásaim. A vezetők, az edzők, a csapattársak barátságosan fogadtak. Jó érzés idetartozni, tetszik a családias légkör, ami az akadémiát és az egész klubot jellemzi. Nagyon sok országból vannak itt játékosok, majdnem mindannyian korosztályos válogatottak, szóval a legjobbak mellett fejlődhetek tovább, kiemelkedően profi körülmények között” – mondta a támadó.

Burai – aki itthon ebben a szezonban 11 meccsen hét gólt szerzett a korosztályos bajnokságban, összesen pedig az MLSZ versenyrendszerében 160 mérkőzésen 171-szer volt eredményes – már csatlakozott is új együtteséhez: először az U17-es gárdának lesz a tagja, de edzésen már az idősebbek között, az U19-ben is megmutathatta magát. Ő lesz a második magyar a klubnál, hiszen az első csapat játékosa a válogatott védő, Korcsmár Zsolt, aki tavaly nyáron szerződött a Midtjyllandhoz.

2020.01.18 10:13:43

Légiósok BABJÁK BENCE

„Eddig elég hullámzó a németországi karrierem, de ha mélyen is voltam, keményen dolgoztam a visszatérésen.”

2020.01.09 23:05:53

Légiósok DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Nem ez tehát Vadócz karrierjének a csúcsa.

2020.01.04 20:12:16

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Nem kért felmentést, nem mutogatott másra.

2019.12.28 07:46:55

Légiósok BABJÁK BENCE

„A Szlovákia elleni meccs előtt tudtuk, hogy kockáztatunk, de senki sem tartott pisztolyt a fejemhez.”

2019.12.23 11:46:01

Légiósok NAGY PÉTER

NS-KARÁCSONY „Nem egyszerű a finnek bizalmába férkőzni, de az évek során sok barátra leltem.”