Ausztria: Szoboszlaiéké az első meccs, péntektől edzésben a csapatok!

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2020.05.12. 11:18
null
Megvan a dátum, mikor léphetnek újra pályára Szoboszlai Dominikék (Fotó: Török Attila)
Június első hetében folytatódik az osztrák labdarúgó-bajnokság – erősítette meg az osztrák szövetség elnöke. A klubok péntektől végezhetnek teljes értékű edzésmunkát. 

 

Leo Windtner, a szövetség elnöke kedden megerősítette, hogy újraindul a március közepén félbeszakadt Bundesliga, méghozzá zárt kapuk mögött.

„Fontos döntés született, mert ha nem indulunk el most, akkor egy év múlva rá sem ismernénk az osztrák futballra"
– tette hozzá. Az első mérkőzés a tervek szerint a kupadöntő lesz a bajnoki címvédő Red Bull Salzburg (többek között Szoboszlai Dominik csapata) és a másodosztályú Austria Lustenau között.

Rudolf Anschober egészségügyi miniszter elmondta, a csapatorvos felelős a megelőzési intézkedések foganatosításáért, hogy minimálisra csökkenjen a koronavírus-fertőzés esélye. A csapatok péntektől végezhetnek teljes értékű edzésmunkát. Korábban maximum hatfős csoportokban lehetett tréningezni.

Werner Kogler sportminiszter közölte, hogy Ausztriában várhatóan május 29-től jöhetnek enyhítések a zárt térben végzett sporttevékenység szempontjából.

Szoboszlai épp a hét elején beszélt arról a Nemzeti Sportnak, hogy a labdarúgók egyre nehezebben viselik a bizonytalanságot, és csak remélni tudja, hogy a pályán dőlhet el a bajnoki cím sorsa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik