K. Zs. 2020.05.29 21:17 Frissítve: 2020.05.30 00:06

Ausztria: Szoboszlai gólt lőtt a kupadöntőn – videó

Szoboszlai Dominik góllal és gólpasszal járult hozzá ahhoz, hogy a Red Bull Salzburg 5–0-ra legyőzze a második ligás Austria Lustenaut a labdarúgó Osztrák Kupa péntek esti döntőjében, és rövid története során hetedszer is elhódítsa a serleget.

Szoboszlai Dominik kulcsembere volt csapatának (Fotó: FC Red Bull Salzburg/Twitter)

 

A zárt kapus klagenfurti kupadöntő 20. percében, a tizenhatos oldalvonala közelében megadott szabadrúgásnál Szoboszlai Dominik a beadás helyett a kapura lövést választotta, és ezzel alaposan meglepte az ellenfél kapusát.

1–0

Szoboszlai a második gólban is szerepet játszott: előbb óriási sprinttel megzavarta Florian Eres kapust, aki rossz helyre passzolt, balról máris jött a salzburgi beadás, a magyar légiós mozgása középen ismét zavarónak bizonyult – és Dominik Stumberger a saját kapujába ügyetlenkedte a labdát.

2–0


A harmadik gólhoz megint csak kellett Szoboszlai: letámadást követően a magyar légiós szerzett labdát a jobb oldalon, egyből középre adott, és az őrizetlenül érkező Noah Okafor a kapuba lőtt.

3–0


Szoboszlai – aki a némi szerencsével megszülető ötödik gólt előkészítő akcióban is benne volt egy jó indítás erejéig – végigjátszotta a kiütéses győzelmet hozó mérkőzést, 2005-ben újraalapított klubja 2012 óta hetedik alkalommal hódította el az Osztrák Kupát.

„Normális esetben most egymást ölelgetve ugrálnánk körbe a stadiont, és együtt ünnepelnénk a közönséggel – idézi Szoboszlai villámértékelését a Sky Sport Austria. – Nagy kár, hogy ezúttal ezt nem tehetjük meg. A lényeg persze, hogy megnyertünk egy fontos trófeát, és immár összpontosíthatunk a következőre, a bajnokságéra.”

A második ligás Lustenau soraiban kezdett és az 55. percbeli lecseréléséig volt a pályán az Ausztriában született, de magyar korosztályos válogatott Tiefenbach Dániel – a korábbi újpesti labdarúgó, a visszavonulása óta edzőként dolgozó Tiefenbach Tamás fia.

OSZTRÁK KUPA, DÖNTŐ
RED BULL SALZBURG–AUSTRIA LUSTENAU (II. o.) 5–0 (2–0)
Klagenfurt,
zárt kapuk mögött
Gólszerző: Szoboszlai (20.), Stumberger (22. – öngól), N. Okafor (53.), Ashimeru (65.), Koita (79.)

2020.07.10 20:26:25

Légiósok MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nem beszélve a nyugalmáról és emberi kvalitásairól.

2020.07.07 22:31:23

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

Szoboszlai Dominik menedzsere szerint képviseltje Európa egyik legjobbja lehet a jövőben.

2020.07.01 19:37:32

Légiósok NAGY ZSOLT, NAGY-PÁL TAMÁS, TÖRÖK ATTILA (Dunaszerdahely), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

A Dunaszerdahely 1–1 után hiába dolgozott ki ellenfelénél több helyzetet, két gólt kapott a hajrában.