Ausztria: jól sikerült a magyar gólkirály bemutatkozása

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.26. 18:39
Jól sikerült Simon Attila bemutatkozása az osztrák labdarúgó-bajnokságban: a legutóbbi magyar idény holtversenyes gólkirálya gólpasszal járult hozzá ahhoz, hogy a Wolfsberger AC 4–0-ra lelépje az Austria Wient a 2. forduló szombati játéknapján.

Az elmúlt hetekben szerződtetett Simon Attila a 66. percben állt be, és a 91. percben futó ellentámadás során ő adta a gólpasszt a negyedik gólt szerző, szintén csereként beálló brazil Silviónak. A vendég bécsiek a 6. perctől emberhátrányban játszottak. Simon Attila a 66. percben állt be, és a 91. percben futó ellentámadás során ő adta a gólpasszt a negyedik gólt szerző, szintén csereként beálló brazil Silviónak. A vendég bécsiek a 6. perctől emberhátrányban játszottak.

A Wolfsberger AC az első mérkőzésén is négy gólt szerezve győzött, azaz remekül rajtolt a bajnokságban – nem is beszélve arról, hogy döntetlent játszott az angol Chelsea-vel felkészülési mérkőzésen, amelyen Simon szintén gólpasszt adott.

Az esti programban Gulácsi Péter csapata, a címvédő Salzburg 5–0-ra győzött a Wiener Neustadt vendégeként. Noha a salzburgiak Sadio Mané kiállítása miatt a 40. percben emberhátrányba kerültek – és a 74. percig abban is maradtak –, a kaput őrző Gulácsi Péternek nem sok dolga akadt.

Jonatan Soriano a nyitányhoz hasonlóan duplázott és adott két gólpasszt, s betalált a kapuba Marcel Sabitzer, Christian Schwegler, valamint Kevin Kampl is. Két forduló után a Salzburg gólkülönbsége 11–1.

NORVÉGIÁBAN kikecmergett a gödörből Kovács Péter csapata: a megelőző három tétmérkőzését elveszítő (és a Bajnokok Ligája selejtezőjéből kieső) Strömsgodset szombaton 3–1-re nyert a sereghajtó Sandnes Ulf vendégeként. A magyar támadó kispados volt, nem játszott.

AUSZTRIA, 2. FORDULÓ
Szombati mérkőzések
Wolfsberger AC–Austria Wien 4–0
Rapid Wien–Ried 1–0
Wiener Neustadt–Salzburg 0–5
Rheindorf Altach–Admira vihar miatt elmaradt
Az élcsoport: 1. Salzburg 6 pont (11–1), 2. Wolfsberger AC 6 (8–1), 3. Ried 3 (3–2)

NORVÉGIA, 17. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

Aalesund–Lilleström 1–1
Sandnes Ulf–Strömsgodset 1–3
Az élcsoport: 1. Molde 39 (16), 2. Strömsgodset 33, 3. Rosenborg 30 (16)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik