Ausztria: a Sturmnál már nem számolnak Szabiccsal

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2013.09.13. 12:12
null
Szabics (balra) a nyitó fordulóban még betalált a Wackernek (Fotó: Imago)
Nagyon úgy tűnik, a Sturm Graznál már nem számolnak Szabics Imrével. Legalábbis erre utalnak Gerhard Goldbrich, a klub általános igazgatójának szavai, aki szerint a magyar támadó már nem fog pályára lépni a graziaknál.

„Már nem számolunk Szabics Imrével. De ahogy tudom, a jövő nyáron már ő is vissza akar vonulni. Úgy döntöttünk, hogy többet nem lép pályára a Sturmban. A fiataloknak szeretnénk megadni a lehetőséget. Manuel Weber helyzete kicsit más: számára még messze a karrierje vége, és az edzéseken is jól teljesített. Sok játékidőt adtunk neki, de a teljesítménye nem igazolta a várakozásainkat. Ezért most másnak adjuk meg a lehetőséget a posztján” – mondta Goldbrich a sport10-at-nak adott interjújában.

Szabics az eltelt hét fordulóban ötször kapott lehetőséget a gyengén teljesítő Sturmban, négyszer csereként, egyszer kezdőként, összesen 183 percet töltött a pályán. Az első körben betalált a Wackernek, de a legutóbbi fordulóban már keretben sem volt.

„Vele már nem tervezünk, inkább fiatal játékosoknak akarunk lehetőséget adni. Száz százalékban sportszakmai döntés született” – mondta a 32 éves támadóról az osztrák gárda szlovén vezetőedzője, Darko Milanic.

Szabics, akinek a szezon végéig szól a szerződése, a hírek szerint „profin” fogadta a döntést, a vezetés pedig lehetőséget biztosít a számára, hogy továbbra is az A-csapattal tréningezzen.

A játékos második korszakát tölti a Sturmnál, először 1999 és 2003 között volt a csapat játékosa, majd hét év németországi légióskodás után 2010-ben tért vissza. A támadó tagja volt legutóbb Egervári Sándor keretének, de ha nem fog meccseket játszani, akkor kikerülhet a válogatottból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik