Anglia: Bajner klubot vált? Patinás egyesület szerződtetné

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.16. 08:58
null
Bajner Bálint (balra) klubot válthat a télen (Fotó: Action Images)
Az Oldham Evening Chronicle napilapnak adott nyilatkozatában Lee Johnson, az angol harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Oldham Athletic menedzsere elmondta, a klubnál felvetődött Bajner Bálint szerződtetésének lehetősége, de a Notts County ajánlatával nem tudnak versenyezni.

A városi napilap internetes kiadásában megjelent hír főszereplője Jabo Ibehre, aki a Colchester kölcsönjátékosaként október elejétől az év végéig az Oldham Athleticet erősítette, amelynek színeiben 11 bajnokin egy gólt és két gólpasszt jegyzett.

A Laticset irányító Lee Johnson elégedett volt az angol csatár teljesítményével, örömmel venné, ha ismét sikerülne lecsapni a 31 éves támadóra, de természetesen más lehetőségekben is gondolkodik.

Az Oldham Evening Chronicle beszámolója szerint Johnson felvette a kapcsolatot Mick McCarthyval, az Ipswich Town menedzserével Bajner Bálint átigazolásának ügyében, ám a Notts County állítólag sokkal kedvezőbb ajánlatot tett a magyar centernek. A 24 esztendős futballista ebben az idényben eddig hét tétmeccsen kapott lehetőséget a másodosztályú alakulatban, gólt nem szerzett.

A Notts County a világ legrégebben alapított (1862-ben bejegyzett) klubja, amely ma is profi szinten versenyez. A bajnokságban két hónapja nyeretlen csapat fél távnál az angol harmadosztály 12. helyén áll 31 ponttal. Érdekesség, hogy csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg az Oldhamet.

 

ÜGYNÖKE SZERINT BAJNER FEJLŐDHET A HARMADOSZTÁLYBAN

„Egy ideje már napirenden szerepel az a lehetőség, hogy Bajner Bálint kölcsönben folytatja, ugyanis több klub érdeklődött már iránta. Az Ipswich menedzsere, Mick McCarthy eddig nem hajlott arra, hogy elengedje, most viszont a játékos fejlődése érdekében már beleegyezhet a kölcsönadásba, de csak rövid idejű kölcsön jöhet szóba” – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak Bajner Bálint ügynöke, Paunoch Péter.

„McCarthy jelenleg nem tud kilencven perceket biztosítani Bajner számára, pedig a fejlődéséhez arra lenne szüksége, hogy folyamatosan játékban legyen. Mivel azonban hosszabb távon számolnak vele, ezért csak rövidebb idejű kölcsönről lehet szó. Azért a harmadosztályban, mert egyrészt a második ligában nem akar közvetlen riválist erősíteni az Ipswich, és a harmadosztály középcsapataiban várhatóan több gólszerzési lehetősége lenne, mint egy olyan klubnál, amely a bennmaradásért küzd a Championshipben” – fogalmazott a játékosügynök.

Paunoch hozzátette, hallott már az angol sajtóban megjelent érdeklődésekről, az Oldhaméről és a Notts Countyéról is, néhány napon belül eldőlhet, hol köt ki a csatár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik