A Lech szerint nem késtek el, hamarosan fizetnek Lovrencsicsért

A. S.A. S.
Vágólapra másolva!
2013.06.06. 13:35
null
Lovrencsics ügye még nem zárult le: a Lech szerint marad Lengyelországban (Fotó: Imago – archív)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Lombard Pápa eddig hiába várt Lovrencsics Gergő átigazolási díjára a Lech Poznantól, a lengyel klub nem fizetett. A pápaiak vezetői az elmúlt napokban úgy nyilatkoztak, a Lech megszegte a kölcsönvett játékosról szóló szerződésben foglaltakat, de a lengyel klub arról tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t, utalni fogják a pénzt – mégpedig a június végi határidőig.

 

– Az utóbbi időben egymásnak ellentmondó információkat hallottunk Lovrencsics Gergő átigazolásával kapcsolatban: a Lech Poznan hivatalos honlapján bejelentette az átigazolását, ám utána a pápai klubvezetők elmondták, nem kapták még az érte járó összeget. Valóban nem fizetett érte még a Lech?
– A kölcsönszerződésben foglaltak szerint kivásárlási jogunk van Gergővel kapcsolatban, amellyel, úgy döntöttünk, szeretnénk is élni – kezdte Lukasz Borowicz, a lengyel bajnokság második helyén végző Lech Poznan sajtószóvivője a Nemzeti Sport Online-nak. – A Lombard Pápa nyilatkozatait nem szeretnénk kommentálni, maradjunk annyiban, hogy a megbeszéltek szerint június harmincadikáig van időnk a kifizetésre, amelynek eleget is fogunk tenni.

A LOMBARD TULAJDONOSÁNAK ELFOGYOTT A TÜRELME

„Lassan kezd elfogyni a türelmem – mondta Bíró Péter, a Lombard tulajdonosa a Nemzeti Sportnak. – A Poznannak kölcsönadtuk Lovrencsics Gergőt, és ennek a klubnak elővásárlási joga van. A volt csatárunk jól játszott, jól teljesített, így e-mailt kaptunk Lengyelországból a Lech vezetőitől, hogy igényt tartanak a futballistára, és élnek az opciós jogukkal. Csakhogy a szép szavak mellé nem küldtek pénzt.”

„Nagyjából másfél hónapja már utalniuk kellett volna a megállapodás szerint, de ez nem történt meg. Így aztán hiába akarják a játékosunkat a lengyelek, a döntés újra a mi kezünkben van. Nem titok, több országból is keresik, érdeklődnek Lovrencsics Gergő után. Abban biztos vagyok, hogy a pályafutását külföldön folytatja, már csak az a kérdés, hogy mondjuk a Bundesligában vagy esetleg Angliában. Nincs tehát Lovrencsics-ügy, a lengyelek a jelek szerint lekéstek róla. Innentől kezdve ha akarom, megemelem az árát, ha akarom, már ki se engedem Poznanba…”

– Elégedettek Gergő szezonjával? Csütörtökön talán a válogatottban is bemutatkozhat, mivel meghívót kapott a magyar szövetségi kapitánytól.
– Igen, egyértelműen jó szezont zárt Lovrencsics, ezt jelzi a válogatott behívó is, hallottuk, hogy pályára léphet Kuvait ellen. Az egész klub maximálisan elégedett Gergő teljesítményével.

– El tudja képzelni, hogy egyszer olyan jó áron tudják továbbadni, mint a szintén a magyar bajnokságból érkező Artjoms Rudnevset?
– Ezen egyelőre nem gondolkozunk, szeretnénk, ha Gergő minél tovább maradna a klubnál. Tudom, mire gondol, Rudnevs előtt Lewandowski is innen indult, s most a német bajnokság egyik legjobb támadója. Ki tudja, mit hoz a jövő.

– Ha már magyar bajnokság: néhány napja az egyik legnagyobb lengyel, sporttal foglalkozó hírportál (sport.pl) arról számolt be, hogy a Lech Poznan a magyar liga ezüstcipőse, a ferencvárosi Böde Dániel iránt érdeklődik.
– Láttam a cikket, bár őszintén szólva nem tudom, honnan származik ez az információ, mindenesetre biztosan nem a Lech Poznantól.

– Ennek ellenére elmondható, hogy a Lech Poznan fokozottan figyeli a magyar bajnokság játékosait?
– Megvan a saját átigazolási politikánk, tudjuk, mely bajnokságot figyeljük jobban, melyeket kevésbé. A magyar bajnokságot az utóbbi időben valóban nagy odafigyeléssel követtük, de ez érthető is, hiszen sikeresek voltak a magyar csapatokkal kötött átigazolásaink.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik