P. K. 2012.10.29 17:16 Frissítve: 2015.03.18 02:14

A Dortmund edzője, Klopp is elbeszélgetett a magyar csatárral

Bajner Bálint szeptember végén szerződött a Borussia Dortmund második csapatához. A 21 éves magyar csatár négy bajnokin két gólt szerzett eddig a német harmadosztályban, kétszer a mezőny legjobbjának is megválasztották. Bajner fejlődését már az első csapat trénere, Jürgen Klopp is figyelemmel követi.

Bajner a Dortmund mezében két gólt ünnepelhetett eddig

Az U19-es válogatottal 2008-ban Eb-bronzérmes Bajner Bálint a hónap elején, második meccsén rögtön gólt szerzett a német harmadosztályban szereplő Dortmund II-ben a Chemnitzer FC elleni bajnokin, majd egy héttel később a Darmstadt ellen is betalált. Legutóbb a hétvégén a Rostock ellen lépett pályára, ezúttal is jól ment neki a játék, de gólt nem szerzett, 0–0-s döntetlennel végződött a találkozó.

Az igazi elismerést a meccs utáni vasárnapi edzést követően kapta a 21 éves csatár, ugyanis elbeszélgetett vele a Dortmund első csapatának vezetőedzője, Jürgen Klopp.

A szakember elmondta a játékosnak, figyelemmel követi a teljesítményét, és ha megfelelő ütemben fejlődik, akkor az első csapatnál is lehetőséget kaphat.

Német internetes beszámolók szerint a vezetők egyelőre maximálisan elégedettek a játékossal, erről árulkodik a Dortmund II-t irányító David Wagner nyilatkozata is.

„A magyar csatárunk azt teszi a pályán, amiért idehoztuk. Most már hosszú ideje nagyon jól dolgozik” – fogalmazott a szakvezető, aki hozzátette, ha Bajner a jövőben is hasonló teljesítményre lesz képes, akkor szép jövő vár várhat rá a klubnál.

A támadó menedzsere, Paunoch Péter elmondta, Bajnert jövő nyárig köti a szerződése a Dortmundhoz, ezért most még nem érdemes a távolabbi jövővel foglalkozni.

„Engem nem lepett meg Bálint teljesítménye, tisztában vagyok a képességeivel. Egyelőre azonban nem érdemes azzal foglalkozni, mit hoz a jövő. Nyárig kötött szerződést a Dortmunddal, de ha jól teljesít, a klub élhet opciós jogával. Most az a legfontosabb, hogy állandósítani tudja jó formáját” – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online megkeresésére a játékosügynök.

 

 

2020.08.27 20:02:10

Légiósok DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Szoboszlai érdemi pályafutása épp csak elkezdődött, maga is még innen van a húszon, előtte az élet, a karrier gerince.

2020.08.25 20:42:16

Légiósok BABJÁK BENCE

Szoboszlai menedzsere örül, hogy a középpályásnak végre csak a futballra kell koncentrálnia.

2020.08.22 15:20:41

Légiósok K. T. I.

A magyar középpályás kisebb sérülés miatt, elővigyázatosságból kényszerült kihagyni a meccset.