Nemzetisport.hu 2010.08.24 08:18 Frissítve: 2014.10.23 02:03

A döntés Hajnal Tamás kezében van

Az elmúlt napok eseményeiből kiindulva Hajnal Tamás – fogalmazzunk így – nem lesz meghatározó játékos a Borussia Dortmundnál. A 29 esztendős válogatott középpályás lapunknak adott interjújában elmondta, hogy még ezen a héten szeretné eldönteni, hol folytatja pályafutását.

Hajnal Tamásnak (jobbra) nincs sok ideje a döntésre (Fotó: Action Images)

 

– A Dortmund tényleg kölcsönadja a Hannovernek? Német lapértesülés szerint utóbbi csapat szeretné a soraiban látni.
– Nem szeretném kommentálni a hírt.

Akkor úgy kérdezem: elhagyja a Dortmundot most, hogy sanyarú lett a sorsa?
Miért lenne sanyarú?

Mert a jelek szerint nem számít szolgálataira Jürgen Klopp vezetőedző, az első fordulóban a Leverkusentől elszenvedett hazai vereség alkalmával csak a kispadon ült.
Maradjunk annyiban, hogy egyelőre nincs tisztázva a helyzetem a Dortmundnál. Vannak játékosok, akik biztosak lehetnek a szereplésben, és akadnak olyanok, akik meg nem, én valóban az utóbbiak közé tartozom.

Megromlott a viszonya az edzővel vagy a játékostársakkal?
Nem, erről szó sincs. Két éve vagyok a Borussiánál, sohasem éreztem, hogy háttérbe szorulnék, a szakvezetőkkel kölcsönösen jó viszonyt ápolunk, emberileg nem csalódtam senkiben, szerintem ők sem bennem, és őszintén mondom, hogy Klopp soha egyetlen szóval sem kritizált még engem. Most mindenesetre kialakult egy számomra kedvezőtlen helyzet, ami gyors döntésre sarkall abban, hogy maradjak- e továbbra is a BVB-nél vagy esetleg kihívást keresve odébbálljak.

Melyikhez áll közelebb?
Nézze, mindenekelőtt futballozni szeretnék, huszonkilenc esztendős vagyok, tehát jó néhány sikeres évem lehet még, elsősorban ezt kell szem előtt tartanom. A labda az én térfelemen pattog, mert a döntés szerencsére az enyém. Kétezer-tizenkettő nyaráig szerződés köt a Dortmundhoz, de nyilvánvaló, hogy ha nem játszom, az nem szolgálja a fejlődésemet.

A TELJES INTERJÚT – AMELYBŐL KIDERÜL, HOGY HAJNAL TAMÁSNAK HONNAN VANNAK AJÁNLATAI – A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN OLVASHATJA.

2019.04.17 22:35:43

Légiósok P. K.

Menedzsere szerint a DAC is partner abban, hogy a középpályás a fejlődése érdekében erősebb bajnokságba tudjon szerződni.

2019.04.11 23:08:08

Légiósok CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Miközben nem kicsit vicces az egész, hiszen a romániai kluboknak igen szigorú pénzügyi vizsgálaton kell átmenniük, ha a következő idényre is meg akarják szerezni a bajnoki részvételre jogosító licencet. Persze ez csak a látszat, a békaemberekre folyamatosan oda kell figyelni.

2019.04.10 22:19:59

Légiósok PÓR KÁROLY

A Blau-Weiss Linzet irányító Doma Ernő az egyetlen külföldi szakvezető a másodosztályban.

2019.04.03 14:20:30

Légiósok P. K.

Nyerges Zsolt egyelőre ismerkedik a United Zürichhel, amely a fiatal játékosoknak adhat kiugrási lehetőséget.