Sportrádió: megnézném, mire menne a Fradi a rájátszásban – Sallói

Vágólapra másolva!
2023.11.09. 13:00
null
Sallóira néhány hét pihenő vár (Fotó: Getty Images)
A Sporting Kansas Cityvel főcsoport-elődöntős Sallói Dániel a rá váró hosszabb szünetről, az amerikai bajnoki rendszerről, a rájátszás sajátosságairól is beszélt a Sportrádió reggeli műsorában.

Hosszú szünet vár Sallói Dánielre, hiszen a Sporting Kansas Cityvel bejutott a észak-amerikai tengertúli bajnokság rájátszásának főcsoport-elődöntőjébe, és az újfajta lebonyolítás sajátosságából adódóan és az előttünk álló válogatott meccsek miatti szünet okán több mint két héten keresztül nem játszik mérkőzést csapatával. Erről, az amerikai bajnoki rendszerről, a rájátszás sajátosságairól is beszélgetett a Sportrádió reggeli műsorában Risztov Évával és Somogyi Zsolttal.

„Nagyon hosszú szünet vár most ránk, mert megújították a playoff lebonyolítási rendszerét, és ebben a körben három meccsből lehet továbbjutni, de mi kettőből megoldottuk. Ezért az előttünk álló hétvégén nem játszunk, utána jön a válogatott szünet, szóval legközelebb csak november huszonötödikén lépünk pályára. Ez persze nem jelenti azt, hogy jobb lett volna háromból továbbjutni, bár akkor valamelyest ritmusban maradtunk volna, mert most szombaton játszanánk, de nem szívesen mentem volna vissza idegenbe.”

Sallói kitért az MLS bajnoki lebonyolításának sajátosságaira is.

„Lényegében ez a rájátszásos rendszer olyan, mint ha az alapszakasz végén egy új idény kezdődne. Azért a rájátszásban az mindenképpen nagy előny, ha hazai pályán tudsz játszani, mi mostantól nem tudunk otthon játszani, még akkor sem, ha eljutunk a nagydöntőig. A másik, hogy a forma egy ilyen rájátszásban nagyon sokat számít. Mi már többször jártunk úgy, hogy nagyon jó alapszakaszunk volt, de a végére egy kicsit kihűlt a csapat, és a rájátszásban hamar elvéreztünk. Most pont a fordított helyzetben vagyunk, tavaly nem jutottunk be a rájátszásba, idén katasztrofálisan kezdtünk és úgy tűnt megint lemaradunk. Egész évben nem igazán hitték el az emberek, hogy meg lehet a playoff. Szépen lassan csordogáltunk felfelé és a vége felé haladva már mindenki félszemmel figyelte, hogy mégis csak be tudunk jutni a rájátszásba.”

Sallói arról is beszélt, hogy szerinte az Európában megszokott hagyományos bajnoki lebonyolítást, vagy az MLS-ben dívó rájátszásos formát tartja jobbnak.

„Ez a rendszer nagyon érdekes. Otthon megnézném, hogy mire mennek a csapatok. Izgalmassá teszi a dolgokat a rájátszás, mert mégis csak az dönti el, hogy ki lesz a bajnok, hogy egy kupasorozatot kell lejátszani a végén. Mostanában az NB I-ben dominált az FTC. Érdekes lenne megnézni, hogy ha mondjuk az alapszakaszt megnyerik a zödl-fehérek akkor a rájátszásban végig tudnak-e menni a három-négy meccses sorozaton és bajnokok tudnak-e lenni. Összességében ugyanakkor nehéz is ez a forma. Lehet egy fantasztikus csapatod, amely minden évben fantasztikusan teljesít, megnyeri az alapszakaszt, aztán a rájátszásban mindig az első körben kiesik, és utána kirúgják az edzőt, mert azt mondják, hogy nem tudnak bajnokok lenni. De közben mindig nagyon jól szerepelnek”.

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA MEGHALLGATHATÓ

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik