Légiósok: Balogh Botond a válogatott miatt is megvetné a lábát a Parma kezdőjében

BORSOS LÁSZLÓBORSOS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2023.11.11. 18:06
null
Balogh Botond egy tavalyi olasz kupameccsen (Fotó: Getty Images)
A Serie B legutóbbi fordulójában remekül teljesítő Balogh Botond bízik benne, beindul egy öngerjesztő folyamat, vasárnap pályára lép a Parma Lecco elleni bajnokiján, majd a válogatottban is lehetőséget kap.

 

Nagyszerűen sikerült Balogh Botond számára az előző hétvége. A Parma 21 éves középhátvédjét az idény során harmadszor jelölték a kezdő tizenegybe, a Südtirol elleni találkozón kilencven percet kapott. Az egyszeres magyar válogatott bekk bizonyított, sallangmentes játékkal rukkolt ki, teljesítménye alapján pedig a Serie B 12. fordulójának álomcsapatába is beválogatták a hazai pályán 2–0-ra megnyert bajnokit követően. Lapunknak elmondta, nem sok esélyt látott arra, hogy játszhat a bajnokin, mert október utolsó hetében kisebb sérülést szenvedett.

„Az Ascoli ellen nem lehettem keretben kisebb izomprobléma miatt – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Balogh Botond, akinek a következő lehet a 30. mérkőzése a Parmában. – Rosszul nézett ki a lábam, ezért azt hittem, akár még a válogatott meghívóm is veszélybe kerülhet. Két napig otthon feküdtem, majd edzésbe álltam, pénteken és szombaton készültem a társakkal. Bevallom, nem számítottam arra, hogy vasárnap a kezdő tizenegybe nevez a szakmai stáb, mert az idényben mindaddig kétszer fordult ez elő, de roppantul örültem a lehetőségnek. Összeszorítottam a fogamat, igyekeztem minden tőlem telhetőt megtenni, hogy bizonyítsak. A Südtirol a bajnokság egyik legkellemetlenebb stílusát képviselő csapata, ráadásul a támadója, Raphael Odogwu a legerősebb futballista, akit valaha őriznem kellett, egy izomkolosszus, úgyhogy alaposan fel volt adva számomra a lecke. Az első félidő elején azt éreztem, nem biztos, hogy bírom a kilencven percet, de ez negyedóra elteltével elillant. Jól ment a játék, sokszor szereztem labdát, több fejpárbajt és párharcot megnyertem. Csapatszinten kiválóan teljesítettünk, ellenfelünk csak egy valamirevaló helyzetet alakított ki, s annak is örültem, hogy a lefújás után még bőven maradt bennem erő, nem fáradtam el.”

A tehetséges belső védő az évadban kevés lehetőséget kapott: a Serie B-ben háromszor, az U21-es válogatottban pedig kétszer lépett pályára. Természetesen azért küzd, hogy az olasz másodosztályban éllovas klubjában minél több játékidőt harcoljon ki magának, ez eredményezheti ugyanis azt, hogy egyre fontosabb tagja legyen a felnőttválogatottnak, amelybe rendre meghívást kap, ám 2021. novemberi bemutatkozása óta nem küldte pályára Marco Rossi szövetségi kapitány.

„Rendkívül örülnék annak, ha vasárnap a Lecco ellen is bizalmat szavazna nekem a Parma szakmai stábja, mert az talán beindítana egy öngerjesztő folyamatot, s a válogatottban is lehetőséget kaphatnék. Elevenen él bennem, milyen érzés volt tizenkilenc évesen bemutatkozni címeres mezben a felnőttek között. A San Marino elleni ominózus meccs óta többek között az hajt, hogy minél többször átéljem, milyen a válogatottban pályára lépni. Erre nyilvánvalóan akkor van esélyem, ha minél több játékidőt kapok a klubomban, és meggyőző teljesítményt nyújtok. A Parma erejét tekintve Serie A-kaliberű együttes, amit alátámaszt, hogy tizenkét forduló elteltével vezeti a tabellát, előnye pedig hét pont a harmadik helyezett Modenával szemben. Amikor lehetőséget kaptam, úgy éreztem, megütöm a szintet, jól játszottam, három bajnokin mindössze egy gólt kaptunk, mindent megtettem, hogy bizonyítsak. Próbálom megvetni a lábamat a kezdő tizenegyben, fiatal labdarúgóként ugyanis szeretnék minél többet fejlődni, ami csak akkor lehetséges, ha játszom, ráadásul a válogatottban is csak akkor van esélyem szóhoz jutni, ha a Parmában folyamatosan számolnak velem. A nemzeti csapat kerettagjaként nagyon motivál, hogy már Bulgáriában eldöntsük a kijutás kérdését, lehetőleg győzelemmel biztosítva be helyünket az Európa-bajnokság mezőnyében. Szerbia ellen sem úgy kezdtük a meccset, hogy megelégszünk a döntetlennel, úgyhogy senkinek se legyen kétsége afelől, hogy mindkét hátralévő selejtezőn győzelemre éhes társaság fut ki a gyepre.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik