Liverpool: Szoboszlai Dominik hétfőn eljuthat a 200. játékpercéig

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2023.08.07. 07:32
null
Szoboszlai Dominik hétfőn felkészülési mérkőzésen, a hétvégén már a Premier League-ben villoghat (Fotó: Reuters)
„Szomszédként” köszöntötte Angliában korábbi lipcsei klubtársát, a horvát Josko Gvardiolt a magyar válogatott csapatkapitánya, aki hétfőn a Darmstadt elleni felkészülési meccsen ismét pályára léphet.

 

Idei utolsó nyári felkészülési mérkőzését játssza hétfő este a Szoboszlai Dominikot is alkalmazó Liverpool. A magyar idő szerint 20 órakor kezdődő találkozót az angliai Prestonban rendezik, az ellenfél a német Darmstadt. A legtöbb előrejelzés szerint a magyar válogatott középpályás kezdő lesz a Liverpool bajnoki főpróbájának is tekinthető mérkőzésen, hiszen 13-án, vasárnap már a Premier League első fordulójában lépnek pályára a Chelsea otthonában. Noha két évet Németországban futballozott, a hétfői rivális ellen még nem játszott a nyáron az RB Leipzigtől hetvenmillió euróért szerződtetett Szoboszlai, mert a legutóbbi két idényt a Darmstadt a másodosztályban töltötte.

A magyar válogatott 22 éves csapatkapitánya ez ideig három mérkőzésen lépett pályára a Liverpool színeiben, ezeken a lehetséges 270 percből 154-et kapott Jürgen Klopp menedzsertől.

Mint írtunk róla, Angliában folytatja Szoboszlai Dominik korábbi lipcsei csapattársa, a horvát belső védő Josko Gvardiol is, akit a Manchester City vitt el kilencvenmillió euróért.

„Mekkora játékos! Gratulálok, barátom. (Szomszédok)” – ezekkel a mondatokkal fogadta a közösségi médiában Gvardiolt Szoboszlai, aki a Nemzeti Sportnak nyilatkozva korábban elmondta, egy másik Manchester City-játékossal, Erling Haalanddal is szomszédok lesznek talán. Ez végül nem valósult meg, mert a norvég csatár túl messze lakik a Liverpool edzőközpontjától.

Bevetésen a magyar válogatott hátvédek
Az angol élvonalban, a Premier League-ben szereplő AFC Bournemouth a magyar válogatott Kerkez Milossal végig a soraiban 2–0-ra legyőzte vendégét, a francia első osztályú Lorient-t felkészülési mérkőzésen. Ez volt a balhátvéd harmadik bevetése új csapatánál, korábban a Southampton ellen kezdőként 77 percet kapott, az Atalanta ellen végig pályán volt, most pedig ugyancsak kilencven percet futballozhatott. Összesen tehát 257 játékperce van már az AFC Bournemouthban, amelynek szintén ez volt a főpróbája a Premier League rajtja előtt, szombaton a West Ham Unitedet fogadja.
Az angol Fulham ellen játszott felkészülési mérkőzést a magyar válogatott Szalai Attila új csapata, a Hoffenheim, amely 2–1-re kikapott Londonban. Ez volt az első meccs, amelyen a július 24-én szerződtetett hátvéd kezdőként lépett pályára. Előzőleg, a skót Rangers ellen csereként állt be a 61. percben. Ezúttal nem csupán kezdő volt, végig is játszotta a találkozót, a felkészülés idején összesen 151 perc játékidő jutott neki. Ez volt a Hoffenheim utolsó nyári felkészülési meccse, 14-én már Német Kupa-mérkőzést játszik a Lübeck otthonában, majd kezdődik a bajnokság.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS     
20.00:
LIVERPOOL  (angol)–DARMSTADT (német) (Tv: Spíler 1) – élőben az NSO-n!
Preston.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik