Légiósok: negyven magyar cserkész előtt nyertek rangadót Ádám Martinék

VÉGH JÁNOS (Ulszan)VÉGH JÁNOS (Ulszan)
Vágólapra másolva!
2023.08.19. 14:04
null
Ádám Martinék legyőzték a nagy riválisukat (Fotó: Facebook/Ulsan Hyundai, archív)
Az Ulszan Hyundai 1–0-ra legyőzte a Csonbuk Motors csapatát a dél-koreai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (K League 1) 27. fordulójában. Ádám Martint negyvenfős magyar szurkolótábor buzdította a lelátóról.


Mintegy 8500 kilométerre az otthonától ritkán találkozik magyarokkal Ádám Martin, ezen a szombaton azonban saját szurkolótábor érkezett hozzá hazánkból az Ulszan Hyundai Csonbuk Motors elleni mérkőzésére. A 2002-es világbajnokságra épült Munszu Stadion lelátóján negyven magyar fiatal is helyet foglalt, akik a cserkészmozgalom világtalálkozójára, a dzsemborira utaztak Dél-Koreába, majd annak lezárultát követően körutazást tesznek az ázsiai országban, Ulszant is érintve.

A meccs megnézése kihagyhatatlan alkalom volt a zömmel középiskolás és egyetemista korú fiatalokból álló csoportnak, az otthonról érkezett buzdítás pedig külön motivációt jelentett a pályafutása nehezebb időszakát élő csatárnak, akit már a bemelegítésnél hangos„Ria, ria, hungária!” köszöntött a lelátóról. A helyi szurkolók barátságosan fogadták a magyar csoportot: Ádám Martin nevének kántálását az egész B-közép átvette a magyaroktól, zengett a stadion a játékos nevétől.

A Csonbuk komoly ellenfele az Ulszannak, az előző idény véghajrájában a két csapat között dőlt el – Ádám Martin hathatós segítségével – a bajnoki cím sorsa, így az átlag tizenhatezerhez képest jóval többen, több mint harmincezren látogattak ki a stadionba.

A szoros játékot, ám kevés kreatív megmozdulást hozó első félidőben a vendégeknek voltak veszélyesebb lehetőségeik, a mérkőzés elején Cso Hjon Vu földöntúli védéssel tornázott ki egy próbálkozást a bal felső sarokból, majd egyszer a kapufa is az ulszaniak segítségére volt.

A szünet után veszélyesebb lett az Ulszan, egymást követték a nagy hazai helyzetek. Ádám Martin az 59. percben sarokkal próbálta bevenni a kaput, majd a 72. percben testi erejének köszönhetően szorult helyzetben is meg tudta tartani a labdát, majd elindította azt az akciót, amelynek a végén Um Von Szang ziccerben elsprintelt a kapus mellett és az üres kapuba lőtte a hazaiak vezető gólját.

Az Ulszan nem tudott újabbat lőni, a Csonbuk pedig számos veszélyes akciót alakított ki, a nagyrészt nyugodtan zajló mérkőzés pedig feszültté vált: a szabálytalanságok után idegességükben többször egymásnak estek a játékosok. A hazai védelem viszont a végéig kitartott, így Ádám Martinék legyőzték nagy riválisukat.

A mérkőzést követően Ádám Martin külön kijött a magyar szurkolókhoz, akik egy rövid időre a Munszu Stadion pályáját is birtokba vehették, majd a játékos közös képek készítésével és aláírások kiosztásával hálálta meg a szurkolást.

„Magyar büszkeség, magyar szeretet” – ezzel a szöveggel osztottak meg képet a szurkolókról az Ulszan Hyundai Facebook oldalán.

DÉL-KOREA
K League 1
Ulszan Hyundai–Csonbuk Motors 1–0

Ulszan:Ádám Martin végig a pályán volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik