Légiósok: Szalai és Szoboszlai is kedvező értékelést kapott

Vágólapra másolva!
2023.07.31. 16:38
null
Szalai Attilával és Szoboszlai Dominikkal is elégedett lehetett edzője a hétvégi edzőmeccs után (Fotó: Imago/NSO-montázs)
Az elmúlt hétvégén Szalai Attila az első, Szoboszlai Dominik pedig a második edzőmeccsét játszotta új csapatában, a német Hoffenheimben, illetve az angol Liverpoolban – a sajtóban mindketten kedvező értékelést kaptak teljesítményükre.

Szalai Attila szerződtetését egy hete jelentette be a német élvonalbeli Hoffenheim, és az érintett a skót Rangers elleni szombati edzőmeccsen be is mutatkozott új csapatában – a 60. percben, 2–1-es vezetésnél állt be a végül 2–2-es döntetlennel záruló találkozón.

A védő bemutatkozásáról, „Így debütált Szalai, a rekordigazolás” (Szalai 12.3 millió eurós árával a nyár legdrágább igazolása a klubnál) címmel kisebb elemzést is közölt a kicker.de.

„A középső védő rövid idő alatt is képes volt bizonyítani, hogy a Hoffenheim támadójátékának is lendületet tud adni – kezdődik a német szaklap összességében, Szalai Attilára nézve kedvező analízise. – Hálátlan pillanatban kellett beállnia a 61. percben a hét Hoffenheim-csere egyikeként. A tesztmeccseken megszokott tömeges cserék általában törést hoznak egy csapat játékában, és ez történt szombaton Sinsheimben is. A vendégek kihasználták, hogy rendezetlen volt a hazai védelem, Szalai is légüres térbe mozdult ki, de még csak két perce volt a pályán. Nem volt kirívó hiba, szerencsétlen szituációból egyenlített az ellenfél. Utána viszont a 25 éves játékos egy jó keresztlabdával helyzetbe hozta Julian Justvant, aki azonban kihagyta a lehetőséget. A Fenerbahcétól 12.3 millió euróért érkező új szerzemény bizonyította, hogy képes felvenni a TSG gyors ritmusát."

Az elemzés emellett kiemelt egy konkrét játékhelyzetet is a meccs hosszabbításában, amikor Szalai jó döntést hozott, mert nem vállalta fel a kockázatos egy az egy elleni párharcot a kiugrani szándékozó Danilóval szemben, aki így nem tudott azonnal kapura törni, ezzel lelassult a Rangers támadása.

A Hoffenheim vezetőedzője, Pellegrino Matarazzo a meccs után kifejtette, már most látszik, Szalai nagyon gyorsan be tud illeszkedni a csapatba, rögtön az első meccsen mindegyik társát a nevén szólította, és érződik rajta, hogy folyamatosan fejlődni szeretne.

A Liverpoolban Szoboszlai Dominik a második mérkőzését játszotta. A Leicester ellen 4–0-ra megnyert vasárnapi találkozón a szünetben állt be, 35 percet játszott, és a Daily Mailnél 7-es osztályzatot kapott, aminél csak ketten értek el magasabbat, Diogo Jota és Bobby Clark (7.5-7.5).

„A magyar játékos visszatért, miután kiment a bokája, és kihagyott néhány napot. A második félidőben megvillantotta képességeit: a Liverpool az ő szöglete után szerezte a negyedik gólját, és rögzített helyzetekből ezenkívül is veszélyt tudott jelenteni az ellenfél kapujára – nagy fegyver lehet ez a Klopp-csapat számára” – írta szöveges értékelésében az angol oldal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik