Női futball: BL-résztvevőhöz igazolt válogatott támadónk

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.07.14. 19:13
null
Zeller Dóra (balra) a Häcken egyik új szerzeménye (Fotó: bkhacken.se)
A Bayer Leverkusentől távozó Zeller Dóra a Bajnokok Ligája-induló BK Häckenben folytatja pályafutását – jelentette be a svéd klub a hivatalos honlapján.

 

A magyar válogatott támadó két és fél éves, 2024 végéig szóló szerződést kötött a göteborgi együttessel, amelynél Csiki Anna személyében magyar csapattársa is lesz.

„Nagyon izgatott vagyok, itt minden más, mint a Bayer Leverkusennél. Nagyon profik a körülmények. Anna rengeteget mesélt a klubról. Azt mondta, hogy az edzések nagyon jók, a lányok nagyon kedvesek, a csapat pedig olyan, mint egy család – nyilatkozta Zeller a Häcken hivatalos honlapján. – A legnagyobb erősségemnek a technikai tudásomat tartom. Úgy vélem, a gólhelyzetek kialakításában és góllövésben is tudok segíteni a csapatnak. Az álmom, hogy a Bajnokok Ligájában játszhassak, remélem, ősszel sikerül magunkat kvalifikálnunk.”

Zeller nyolc év után intett búcsút Németországnak és a Bundesligának, a gyógyszergyári alakulatnál eltöltött három idénye előtt 2014 és 2019 között a Hoffenheimben játszott.

A Häcken tavaly második lett a svéd bajnokságban (a Rosengard mögött) és ott volt a BL csoportkörében, amelyben a Bayern Münchennel és a későbbi győztes Lyonnal is megmérkőzhetett, a Benficát pedig meg is verte idegenben. A csapat a svéd liga 2022-es szezonjában jelenleg a negyedik helyen áll, s ősszel ismét selejtező vár rá a Bajnokok Ligájában.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik